Sajad inimesed avaldasid Venezuelas meelt naiste tapmise vastu

Copy
Meeleavaldus naistevastase vägivalla vastu Venezuelas.
Meeleavaldus naistevastase vägivalla vastu Venezuelas. Foto: AFP/SCANPIX

Venezuela põhjaosas Acariguas ja pealinnas Caracases avaldas mitusada inimest laupäeval meelt kolme noore naise tapmise ja naistevastase vägivalla tõusu vastu.

Inimõigusaktivistide sõnul on sooga seotud vägivald koroonapandeemia ajal kogu maailmas kasvanud. 

Sõltumatu interneti algatusrühma Monitor de Femicidios andmetel tapeti Venezuelas eelmisel aastal 256 naist, 2019 aastal oli naisohvreid 167.

Acariguas avaldas meelt 300 inimest, käes õhupallid sõnadega «Mitte ühtegi enam».

«Me kardame,» ütles 22-aastane psühholoogiatudeng Ariadna Gonzalez, kelle plakatil seisid sõnad: «Ellujäämine ei tohiks olla saavutus».

Nädal tagasi tapeti Acarigua lähedal Tureni linnas kaks noort naist. 17-aastane Eliannys Martinez tapeti 21. veebruaril teel kirikust koju, 20-aastane Eduarlis Falcón päev hiljem teel spordisaali. Mõlemal surnukehal olid seksuaalvägivalla jäljed.

Laupäeval teatati kahtlusaluse Nélson Saavedra vahistamisest. Väidetavalt võttis mees süü omaks, kui tema oma naine oli ta üles andnud. Teda ootab kui 30-aastane vanglakaristus.

Nädal varem tapeti Venezuela põhjaosas Portuguesa osariigis koduvägialla tulemusena 33-aastane Carmine Sosa.

Venezuela prokuratuur on registreerinud alates 2017. aastastl üle 610 naiste tapmise juhtumi, millest on lahendatud vaid pool.

Paljud laupäeval Acariguas meelt avaldanud naised ütlesid, et tahavad lihtsalt end igapäevaelus turvaliselt tunda.

«Ma tahan, et mul oleks samasugune õigus kui meestel kell 6 hommikul rahulikult jõusaali minna, pärast pühapäevast missat koju jalutada ja õhtuti pimedas koju tulla,» ütles meeleavaldusel sõna võtnud etenduskunstitudeng Daniela Duran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles