Trump peab vabariiklastele esimese kõne pärast ametiaja lõppu

Copy
Donald Trump esinemas vabariiklaste poliitkomiteede konverentsil (CPAC) eelmisel aastal USA presidendina.
Donald Trump esinemas vabariiklaste poliitkomiteede konverentsil (CPAC) eelmisel aastal USA presidendina. Foto: Reuters / Scanpix

USA endine president Donald Trump naaseb pühapäeval poliitilisse rambivalgusse sooviga saada vabariikliku partei üle taas suurem kontroll.

Trump astub Orlandos üles vabariiklaste poliitkomiteede konverentsil (CPAC), mis on USA üks suurimaid iga-aastaseid konservatiivide kogunemisi.

Kõnest oodatakse viiteid 74-aastase Trumpi poliitilise tuleviku kohta, kaasa arvatud võimaluse kohta, kas ta võiks 2024. aasta presidendivalimistel taas kandideerida.

Fox News'i andmetel on Trumpil kavas öelda oma toetajatele, et «me ei alusta uute erakondade loomist ega jaga oma jõudu ja tugevust».

«Selle asemel oleme ühtsed ja tugevamad kui kunagi varem.»

USA parteidel on pärast kaotusi tavaliselt komme sellest järeldusi teha ja vabariiklased kaotasid 2020. aastal Trumpiga lisaks presidendivalimistele veel ka nii senati kui ka esidajatekoja valimistel.

Samuti kannatas partei Trumpi valeväidete pärast, kui ta keeldus tunnistamast kaotust Joe Bidenile ning julgustas 6. jaanuaril oma pooldajaid jooksma Kapitooliumile tormi. 

Kuid selle asemel, et oodata ebaõnnestunud liidri tagasitõmbumist ja otsida uusi teid tulevikku, on vabariiklaste hulgas küllaga neid, kes seovad tuleviku ikka veel Trumpiga. 

Trumpile lähedalseisev allikas kinnitas reedel, et endine president räägib vabariikliku partei tulevikust ja kritiseerib president Bideni mõningaid samme, kuid 2024. aasta plaane ei pruugi ta avada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles