Raekoja platsi jõulukuusest tehakse karastusjooki

Postimees
Copy
Raekoja platsi jõulukuusk.
Raekoja platsi jõulukuusk. Foto: LIIS TREIMANN /PM/SCANPIX BALTICS

Täna hilisõhtul langetatakse Tallinna Raekoja platsilt jõulukuusk ja saadetakse suuremas osas taaskasutusse.

«Rohkem kui kolme kuu vältel meie vanalinna kaunistanud uhke kuusk elas juba siin üle mitu elu – esmalt jõulupuuna, seejärel rukkilillest inspireeritud labürindi südamikuna ning väärika lõppakordina aitas puu tähistada Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva sinimustvalges trikoloorirüüs,» sõnas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Ta lisas, et nüüd saab puu taaskord uue otstarbe. «Talve väga edukalt üle elanud kuuse okste vastu tundis huvi Saaremaa väikefirma Lahhentagge, et valmistada kuuseokastest karastusjooki. Võimsast tüvest saavad aga suured tulepakud,» selgitas Haukanõmm.

Kuuse Raekoja platsilt eemaldamisega alustatakse täna hilisõhtul. Alt enam kui poolemeetrise läbimõõduga tüvi saetakse umbes meetripikkusteks juppideks, mis kuivatatakse, et neid seejärel tulepakkudena kasutada.

«Meie taaskohtumine tänavuse jõulukuusega seisab loodetavasti ees augusti lõpus Inglirannas, kus tahame muinastulede ööl ka tulepakud hõõguma panna,» ütles Kesklinna vanem.

Jõulukuusk toodi Raekoja platsile 21. novembril ja seisis seal jõuluehteis alates 27. novembrist. Aastavahetuse eel kujundati platsil kuusegruppidest võlumets ning 23. jaanuaril avati samas rukkililleõit kujutav kuuselabürint, mis dekoreeriti vabariigi aastapäevaks sinimustvalgete lintidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles