Pensionärid plaanivad Toompeale meelt avaldama minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta detsembris oli Keskerakonna korraldatud pensionäride meelevaldusel ka üks üsna omapärane plakat.
2007. aasta detsembris oli Keskerakonna korraldatud pensionäride meelevaldusel ka üks üsna omapärane plakat. Foto: Peeter Langovits

Pensionäride ajaleht Videvik kutsub eakaid üles veebruari keskel Toompeale kogunema, et avaldada meelt valitseva pensionisegaduse kohta.

Videviku peatoimetaja Ants Tamme sõnul on täpset meelavalduse kuupäeva veel vara öelda. «Vaatame, mida meie lugejad arvavad. Aga esialgsed arvamised on, et enne veebruari keskpaika,» ütles ta Postimees.ee'le.

Iga päev toob tema sõnul uusi asjaolusid sotsiaalsüsteemi leiutiste kohta ja selleks ajaks on enam-vähem teada, kui paljud ei saa veebruari pensioni õigel ajal kätte.

Tamme pakkus, et ilmselt toimub meeleavaldus 11. või 12. veebruaril.

Kui palju inimesi kohale võiks tulla, ei osanud Tamme öelda, kuid ta lisas, et tavaliselt on meeleavaldusele tulnud paartuhat inimest.

Inimeste eraldi kohale toomist ei organiseerita. «Tallinnas on neid inimesi juba küll ja Harjumaal, mõned inimesed lubasid ka Raplamaalt tulla,» sõnas ta.

Pensionäride ühendus kutsub üles piketti boikoteerima

Eesti suurim pensionäride organisatsiooni ei liitu Toompea meeleavaldusega ja kutsub eakaid üles mitte osalema Toompeal toimuval piketil, sest ühingu hinnangul teenib selline protest vaid eestivaenulikke jõudude heakskiitu.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja seenioride kogu esimees Rein Ratas tegi täna avalduse, milles soovitas samuti pensionäridel hoiduda meeleavaldustest tänavatel.

Ratas ütles, et mõistab pensionäride pahameelt valitsuse vastu, «Samas igasugused protestiaktsioonid tänavatel võivad provokaatorite tegevuse tulemusena tuua kaasa ettearvamatuid tagajärgi. Seda aga pole vaja»


Postimees.ee avaldab pensionäride ühenduse pöördumise eakate poole.

Üleskutse

Ülemaailmse majanduskriisi otsesed mõjud on jõudnud meieni, nende lahendamisel on meie sõna kaal väike küll suures majanduses, kuid vägagi oluline Eesti riigile endale otstarbekate valikute tegemisel.

Eesti majanduse praeguses raskes olukorras, sotsiaalsfääri ebakindlate uuenduste ajal ning pensionide madala taseme juures, on kõikidel sellest puudutatud isikuil kahtlemata teatud rahulolematus olukorraga olemas aga lootused lubatud pensionitõusulegi säilinud.

Ammugi ei saa sellise olukorra arukas lahenemine/lahendamine praeguses Eestis toimuda demonstratsioonidega, vaid läbimõeldud arutluste teel.

Just nüüd peame näitama et arenev otsedemokraatia Eestis tugineb rahva tarkusele ja mitte mässumeeleoludele. Eesti rahva üleskihutamine meeleavaldustele on praegu täiesti vastutustundetu samm, ohtlik Eestile nii sise- kui välispoliitiliselt.

Selline üritus on otsene üleskutse provokatsioonidele ja teenib vaid eestivaenulike jõudude heakskiitu.

Tulenevalt eeltoodust ei toeta Eesti pensionäride suurorganisatsiooni, Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatus, valitsusevastase meeleavalduse korraldamist ja kutsub Eesti pensionäre sellega mitte ühinema.

Hoidkem oma noort ja nii raskelt kättevõidetud Eesti riiki!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles