Süürias IS-i omaste laagris on sel aastal tapetud 31 inimest

Copy

Süüria kirdeosa kurdide alal asuvas äärmusrühmituse Islamiriik (IS) perekonnaliikmete laagris on jaanuarist alates toime pandud vähemalt 31 tapmist, ütles kolmapäeval kurdi ametnik.

Laagri olukorra järsust halvenemisest annab tunnistust asjaolu, et abiorganisatisoon Piirideta Arstid (MSF) peatas sel nädalal ajutisel tegevuse, sest üks tema meeskonnaliige tapeti.

«2021. aasta algusest on tapetud 31 inimest – kuus neist tapeti terava esemega, ülejäänud lasti maha,» ütles laagriametnik Jaber Sheikh Mustafa.

Alates 8. veebruarist on ohvrite arv kahekordistunud, lisas ta.

«Me usume, et nende mõrvade taga on IS-i uinuvad rakukesed,» ütles Mustafa ja lisas selgituseks, et tapetakse peamiselt laagris elavaid iraaklasi.

Ühe humanitaartöötaja sõnul võib vägivalla põhjuseks olla ka hiljutine hõimude omavaheline arveteklaarimine.

Al-Holis elab ligi 62 000 inimest, peamiselt naised ja lapsed. On nii süürlasi kui iraaklasi, aga ka tuhandeid Euroopast ja Aasiast pärit inimesi, keda süüdistatakse peresidemetes IS-i võitlejatega.

Enamiku laagriasukatest moodustavad süürlased ja iraaklased, kelle kurdi vägede lahingud IS-i viimaste riismetega 2019. aasta märtsis põgenema sundisid.

MSF teatas teisipäeval, et peatab töö laagris, sest üks tema kohaliku meeskonna liikmetest lasti 24. veebruaril oma telgis maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles