VIDEO ⟩ Viru keskuses pandi maskivastasel käed raudu (23)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Viru keskuses peeti kinni maski kandmisest keeldunud mees.
Viru keskuses peeti kinni maski kandmisest keeldunud mees. Foto: Kuvatõmmis

Täna veidi enne kella 16 sisenes Viru keskuse bussiterminali mees, kes keeldus maski kandmisest. Maskivastane ei allunud ka turvameeste korraldustele, mistõttu pandi tal käed raudu ja eemaldati ootesaalist.

G4Si kommunikatsioonijuht Reimo Raja sõnul kohtasid turvatöötajad maskivastast juba varem. «Esimene kokkupuude selle isikuga oli turvatöötajatel peale kella 15.30. Keskusesse tuli noormees, kes keeldus maski kandmisest ja keeldus ka põhjendamast, miks ta maski ei kanna. Turvatöötajad vestlesid temaga. Kuna keskuse sisekorraeeskiri ei luba ilma maskita seal viibida, siis saatsid turvatöötajad noormehe välja,» selgitab Raja juhtunut.

«Hetke pärast tuli isik keskusesse tagasi, liikudes seal tahtlikult ilma maskita, provotseeris turvatöötajaid ja keeldus täitmast nende korraldusi. Turvatöötajad otsustasid noormehe taaskord välja saata,» lisas Raja. 

Teisel korral muutus korrarikkuja aga agresiivseks. «Isik hakkas turvatöötajatele vastu, mistõttu peeti ta kinni. Kinnipidamise käigus isik rabeles ja osutas vastupanu. Kohale kustuti politsei, kes noormehega vestles ja ta keskusest välja saatis,» kirjeldas Raja Postimehele.

G4Si teatel on sellised juhtumid pigem erandlikud. «Rõhutame, et taolised intsidendid on siiski üksikjuhtumid. Järjest rohkem kaubanduskeskuste külastajaid kannab eeskujulikult näomaski. Mõni üksik keeldub maski kandmisest põhimõtteliselt, kuid need olukorrad lahendatakse rahumeelselt ning inimene lahkub keskusest või paneb maski ette.»

Ka tuletab turvafirma meelde, et maski kandmise nõudmine on eraettevõtte territooriumil igati seaduslik. «Turvatöötajate ülesanne on kontrollida kaubanduskeskuses kehtestatud reeglite täitmist, sealhulgas maski kandmise kohustust. Kui reegleid ei järgita, on kaubanduskeskuse turvatöötajatel õigus reeglite rikkujate liikumist keskuses piirata. Eraettevõtjatel täielik õigus kehtestada oma territooriumil enda ja teiste turvalisuse tagamiseks vajalikke käitumisnorme,» rõhutab G4S.

Kesklinna politseijaoskonna patrulltalituse juhi Taavi Kirssi kommentaar:

Häirekeskus sai kell 16.06 teate Viru keskuse turvatöötajalt, et turvaruumi on toimetatud alaealine noormees, kes keeldus maski kandmast. Esialgse info järgi oli noormees koos sõpradega keskuse ühe ukse juures ja keeldus turvamehe palvel maski kandmast. Turvamees juhatas noormehe välja, kuid noorukid olid tagasi teisest uksest ja käitusid provotseerivalt, valides teadlikult tee, seadmaks ohtu teiste inimeste tervis.

Ettevõtjad on kehtestanud täieliku õigusega oma ettevõttes käitumise reeglistiku, et tagada nii oma töötajate kui ka teiste külaliste turvalisus. Samuti on ettevõtjatel õigus kehtestatud reeglite üle järelevalvet teostada, mida ka tehakse. Politsei vestles noormehega ja ta mõistis oma käitumise tõsidust. Siinkohal on oluline meelde tuletada, et valitsuse kehtestatud reeglid on kohustuslikud täitmiseks ning palun ka lapsevanematel selgitada lastele, et maski kandes saame naasta kiiremini tagasi normaalse elukorralduse juurde.

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles