Nakatumiskoldeks tunnistatud korteriühistutele hakatakse jagama kaitsevahendeid

Alexandra Saarniit
Copy
Inimene trepikojas.
Inimene trepikojas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäevast alustab Lasnamäe linnaosavalitsus nakatumiskoldeks tunnistatud korteriühistutes kaitsevahendite jagamist, et piirata koroonaviiruse levikut, vahendab ERRi uudisteportaal

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Sveti sõnul hakatakse pakkuma korteriühistutele, kus teadaolevalt elab viis või rohkem koroonaviirusega nakatunut, desovahendeid ning kaitsemaske. 

Sveti sõnul saavutati terviseametiga poolteist nädalat tagasi kokkulepe, mille alusel linnaosa kortermajade kohta teavet saab, et aidata piirata viiruse levikut. Linnaosavalitsus otsustas, et sama praktikat hakatakse rakendama kogu linnas, sest ehkki Lasnamäel on nakatumisnäitajad kõige kõrgemad, et jää Haabersti linnaosa sellest palju maha: «On oluline, et viiruse piiramisega tegeletaks seal, kus on tiheasustus».

Lisaks majaelanike informeerimisele, maskide ning puhastusvahendite jagamisele julgustatakse elanikke võimalusel loobuma ka lifti kasutamisest või veendakse neid sõitma ühekaupa. 

Postimees kirjutas eelmise aasta kevadel, et korteriühistus, kus inimesed samades üldkasutatavates ruumides käivad, pindu katsuvad ja suhtlevad, tuleb säilitada ettevaatlikkus. 

«Nakkuse võib saada ka teiste inimestega koridoris kokku puutumata – see võib edasi kanduda saastunud pindade kaudu, nii viiakse haigustekitajad oma korterisse ja tuppa. Koju jõudnuna tuleb võtta ära välisjalanõud ning seejärel kohe käsi pesema minna. Kui olete pesemata kätega jõudnud puudutada ukselinki, lülitit või mõnda muud kohta, tuleb need pinnad kohe puhastada,» kirjutas Postimees toona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles