VÄRSKES ARTERIS ⟩ Dopinguskandaalid ja vaktsiinivastaste hirmulood - mida uskuda, mida mitte?

Copy

​Selle nädala Arteris avame kaadid dopinguteemadel, teeme katseid inimvõimete piiril ja vaatame säravasse ehtemaailma.

Võtame vaatluse alla kirgi kütva vaktsineerimise teema: kui palju tõde leidub vaktsiinivastaste hirmulugudes?

Arteri kaanekangelane on Eesti taasiseseisvumisaegade muhedaim karakter Heinz Valk. Mees, kes vankumatult kinnitas, et ükskord me võidame niikuinii heidab oma 85. sünnipäeval terase pilgu nii olnule kui tulevikku.

Meditsiinidoktor Margus Annuk näitab oma koduses raamatukogus teadusmaterjale, mis aitavad spordis keelatud ainetega manipuleerimisest paremini aru saada.
Meditsiinidoktor Margus Annuk näitab oma koduses raamatukogus teadusmaterjale, mis aitavad spordis keelatud ainetega manipuleerimisest paremini aru saada. Foto: Margus Ansu

Kurjakuulutav sõna doping! Kahetsusväärselt palju on seda Eesti sportlastega seostatud! Teeme puust ja punaseks, kuidas käib tegelikult tipptasemel petmine spordis.

Koostööoskused on võti. Rakett69 Teadusstuudio õpetab nii lastele kui täiskasvanutele väga kasulikke oskusi elus hakkama saamiseks.
Koostööoskused on võti. Rakett69 Teadusstuudio õpetab nii lastele kui täiskasvanutele väga kasulikke oskusi elus hakkama saamiseks. Foto: Tairo Lutter

Targemaks saamine võib olla tõeline seiklus! Mis tunne on panna proovile oma nutikus, kiirus ja leiutajavõimed? Rakett69 tuliuutes Teadusstuudiotes on nüüd võimalik seda teha. Arter käis koos Reaalkooli teise B klassi leiutajatega avastusretkel.

Harrastussportlane Sander Hannus otsustas kevade saabumist tähistada omamoodi triatloniga. Ta otsustas ühe päevaga läbida kolm maratonidistantsi! Arter elas kaasa, kuidas 126 kilomeetri pikkune inimkatse tal õnnestus.

Kui ilma mööda rännata ei saa, võib reisida köögis. Kirglik rändaja Juta Raudnask jagab reisidelt kaasa toodud lemmikmaitseid. 

Kui palju tõde leidub vaktsiinivastaste hirmulugudes? On see arstide vandenõu? Kas süsti saajal sünnivad sabaga lapsed? Arter toob asjatundjate abiga tõe päevavalgele.

«Vaktsineeri, kui tahad sabaga lapsi!» – Kust see jama tuleb?
«Vaktsineeri, kui tahad sabaga lapsi!» – Kust see jama tuleb? Foto: Kristina Herodes

Kõigest sellest ja paljust muustki põnevast saate lähemalt lugeda juba selle nädala Arterist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles