Biden lubas parandada ja elustada suhted Euroopa Liiduga

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: POOL/CNP/POOL via CNP/InStar/Cover Images

USA president Joe Biden lubas reedel parandada ja elustada suhted Euroopa Liiduga, teatas Valge Maja.

Biden rääkis Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga ning leppis kokku tollimaksude peatamises ning töö tegemises, «lahendamaks need pikalt kestnud vaidlused WTO-s (Maailma Kaubandusorganisatsioonis)».

«Ta rõhutas oma toetust Euroopa Liidule ning pühendumust parandada ja elustada USA ja EL-i partnerlus,» ütles Valge Maja.

Von der Leyen ütles varem, et Washington ja Brüssel on otsustanud peatada karistavad tollimaksud, mis kehtestati seoses tüliga lennukitootjatele Airbus ja Boeing antud riigiabi üle.

«President Biden ja mina leppisime kokku, et tühistame esialgu neljaks kuuks kõik tollid, mis kehtestati Airbus-Boeingu vaidluste kontekstis, nii lennukitele kui muudele kaupadele.»

Valge Maja ütles, et Biden ja von der Leyen leppisid tollimaksude peatamises kokku, tunnustades «meie jagatud väärtusi ning maailma suurimat kaubandus- ja investeerimissuhet».

Biden ja von der Leyen arutasid ka USA ja EL-i tiheda koostöö tähtsust mitmes valdkonnas, seal hulgas võitluses koroonapandeemiaga, kliimakriisiga tegelemises, demokraatia tugevdamises ning maailma majanduse kestliku taastumise küsimustes.

Samuti lepiti kokku tegevuse koordineerimises mõlemale huvipakkuvatel teemadel nagu Hiina, Venemaa, Valgevene, Ukraina ja Lääne-Balkan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles