Merkeli konservatiivide bloki toetus on valimiste eel langenud

BNS
Copy
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: AP/Scanpix

Saksa kantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) ja selle sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) toetus on langenud aasta madalaimale tasemele koroonaviiruse kriisiga toimetulemise suhtes kasvanud pahameele taustal. 

CDU/CSU bloki toetus on langenud 32 protsendile, selgus ajalehes Bild ilmunud Kantari uuringust. Tegemist on madalaima toetusega alates 2020. aasta märtsi. 

«Langusel on palju põhjuseid ning need on kõik seotud pandeemiaga,» teatas Bild. 

Langus on halb uudis Saksa konservatiividele 14. märtsi kohalike valimiste eel Rheinland-Pfalzi ja Baden-Württembergi liidumaades. 

Saksa üldvalimised peetakse 26. septembril ning need on esimesed valimised 15 aasta jooksul, milles ei osale lahkuv kantsler Angela Merkel. 

Rheinland-Pfalzis jääb CDU/CSU blokk toetuselt Sotsiaaldemokraatide (SPD) taha, ning Baden-Württembergis on populaarseimaks erakonnaks Rohelised. 

CDU ja CSU toetus oli peaaegu 40 protsenti eelmise aasta kevadel, kui Saksamaa sai kiita koroonaviiruse epideemiaga toimetulemise eest. 

Alates sellest on Euroopa suurim majandus viiruse leviku tõttu kannatanud ning Merkeli koalitsioonivalitsus seisab silmitsi kasvava kriitikaga. 

Hoolimata mitu kuud kestnud karantiinimeetmetele on pole nakkusjuhtumite arv vähenenud. 

Usaldust valitsuse suhtes on vähendanud vaktsineerimiskampaania aeglane tempo ja viivitused laiapõhjalisel kiirtestimisel. Samuti on saanud kriitikat maskihangetega seotud väidetavad korruptsioonijuhtumid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles