Itaalia paneb Rooma ja Milano vahele käima koroonavaba kiirrongi

Copy
Koroonatestidega lennud
Koroonatestidega lennud Foto: Cecilia Fabiano/ZUMAPRESS.com

Itaalia riigiraudtee loob järgmisest kuust Rooma ja Milano vahele «koroonavaba» kiirrongiühenduse, ütles esmaspäeval tegevjuht Gianfranco Battisti.

Riigiraudtee juhi sõnul on algatus Euroopas esimene omalaadne ning lubab taaskäivitada reisiliikluse pärast aega kestnud koroonapiiranguid.

«Me käivitame aprilli algul Covidi-vaba rongi... algul Rooma ja Milano vahel,» ütles Battisti Rooma rongijaamas antud pressikonverentsil. Kõiki töötajaid ja reisijaid testitakse koroonaviiruse suhtes enne rongile tulekut «Punase Risti abiga», lausus ta.

Hiljem plaanitakse käivitada samasugune lahendus ka teiste turismisihtkohtade nagu Veneetsia, Firenze ja Napoli jaoks, lisas Battisti.

Itaalia lennufirmal Alitalia oli mullu sarnane mõte, kui see käivitas koroonatestidega lennud valitud siseriiklikel ja rahvusvahelistel marsruutidel. Enne pandeemiat moodustas turism Itaalia majandusest umbes 14 protsenti, ütles peaminister Mario Draghi läinud kuul parlamendile.

Sulgemismeetmed ja teised koroonaviiruse piirangud on andnud tööstusele ränga hoobi ning jätnud hotellid ja restoranid mitmeks kuuks suletuks.

Välisturistide ööbimiste arv kahanes läinud aasta esimesel üheksal kuul tunamullu sama perioodiga võrreldes pea 70 protsenti, nähtus detsembris avaldatud statistikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles