Kallas: teadmistelünka hariduses annab tagasi teha (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Tühi klassiruum. Foto on illustreeriv.
Tühi klassiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

On tõenäoline, et õpilased aprilli keskel koolidesse tagasi veel ei pääse, arvas peaminister Kaja Kallas.

Teatavasti on valitsuse poolt kehtestatud uute koroonapiirangute tõttu koolid kuni 11. aprillini suletud. Peaminister nentis «Ringvaatele» antud intervjuus, et õpilaste eemalolek koolidest on tõeline probleem ning õppeasutusi püütakse taas avada niipea kui võimalik.

«Seda lünka hariduses annab tagasi teha. Õnneks on meil küll haridus- ja teadusministeerium tulnud välja väljumisstrateegiaga, kuidas kaardistada õpilünki ja kuidas neid õpilünki tagasi võtta,» rääkis Kallas.

Kui saatejuht Marko Reikop soovitas valitsusjuhil tunnistada, et lapsed koroonaviiruse leviku tõttu sel õppeaastal enam kooli minna ei saagi, siis Kallas avaldas lootust, et see on siiski võimalik. «Esialgu on koolid kinni märtsi lõpuni, tõenäoliselt peab see natuke minema pikemaks. Aga igal juhul mitte päevagi rohkem, kui on vältimatult vajalik,» arvas peaminister.

Kallase sõnul on tulukeseks kriisitunneli lõpus ikkagi vaktsineerimine. «Vaktsineerimistempot oleme pidevalt tõstnud. Meil on juba tehtud üle 155 000 süsti ja me oleme vaktsineerimistempot pidevalt tõstnud,» sõnas Kallas.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles