Mitmes linnas on nädalavahetuse vaktsineerimise ajad otsas (1)

Postimees
Copy
Koroonavaktsiin.
Koroonavaktsiin. Foto: Marko Saarm

Täna hommikul avatud võimalust läbi digiregistratuuri endale Covid-19 vaktsineerimise aeg broneerida on kasutanud 4548 inimest ning Tallinnas ja Tartus enam vabu aegu ei ole.

Hetkel on Tallinnas ja Tartus oma ajad avanud meditsiiniasutuste ajad täis. Üksikuid aegu leiab veel Ida-Viru-, Pärnu-, Valga- ja Narva haiglates. Kui nädalavahetusel mõni aeg vabaneb, siis seda tühistatud aegade arvelt, vahendati pressiteates. 

«Huvi vaktsineerimise aja broneerimiseks oli tõesti suur – tipphetkel proovis endale korraga aega saada mitu tuhat inimest,» rääkis digiregistratuuri haldava TEHIKu direktor Katrin Reinhold.

Reinhold lisas, et kuigi süsteem ei olnud suure koormuse tõttu mõnel korral kättesaadav, oli piloteerimine edukas. «Tuhanded inimesed said endale digitaalselt vaktsineerimisajad broneerida ja meie kogemuse võrra rikkamaks. Saime ülevaate tehnilise lahenduse võimekusest ja kitsaskohtadest ning saame teha vajalikud täiendused, et olla valmis suurema hulga elanikkonna vaktsineerimisaegade broneerimiseks.»

Haigekassa juht Rain Laane sõnas, et kuigi suur osa selle nädalavahetuse vaktsineerimisaegadest täitus kiiresti, ükski inimene vaktsiinist ilma ei jää. «Kohe, kui vaktsiini saabub riiki rohkem, jätkame digiregistratuuri kaudu aegade pakkumist, kuid endiselt jäävad inimesi kutsuma perearstid ning kaalume ka teisi teavitusvõimalusi,» lisas Laane.

Selleks nädalavahetuseks saavad üleriigilises digiregistratuuris endale AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineerimiseks sobiva aja valida kõik 65-aastased ja vanemad inimesed - seda sõltumata elukohast või perearsti nimistu asukohast.

Laupäevaks ja pühapäevaks oli kokku pakkuda ligikaudu 6000 vaktsineerimisaega. Vaktsineerimisaegu näevad ja saavad digiregistratuuris broneerida ainult vastavasse vanuserühma kuuluvad inimesed.

Aega saab broneerida Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) arendatavas digiregistratuuris (digiregistratuur või digilugu).

Kuidas digitaalselt vaktsineerimiseks aeg broneerida?

-Logi sisse üleriigilisse digiregistratuuri.

-Autendi end kas Smart-ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga.

-Kui oled hetkel vaktsineeritavate inimeste sihtrühmas, siis ilmub sisse logimisel avalehele sellekohane teavitus.

-Liigud automaatselt edasi vabade aegade otsinguvaatesse, kui tervishoiuteenuse osutaja on oma ajad avalikuks teinud.

-Pärast endale sobiva vaba aja leidmist, saad selle läbi üleriigilise digiregistratuuri broneerida.

-Mine kindlasti vaktsineerimisele õigeks ajaks kohale või teata vaktsineerivat asutust esimesel võimalusel, kui mingil põhjusel ei õnnestu õigeks ajaks minna.

Lisaküsimuste saab abi haigekassa klienditoest e-kirja aadressil info@haigekassa.ee või telefonil 669 6630.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles