Direktor eksamitest: otsused võiks tulla kiiremini ja olla täpsemad (6)

BNS
Copy
Õpikud.
Õpikud. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik ütles neljapäeval «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et valitsuse ja haridusministeeriumi otsused eksamite toimumise kohta võiksid tulla kiiremini ning need võiks olla täpsemad.

«Ma arvan, et mida kiiremini, seda parem, mida kiiremini me saame selguse majja. See on nagu kõikide valitsuse otsuste taga, mida me oleme hiljuti kuulnud. Sama on ka haridus- ja teadusministeeriumist tulevate otsustega - need võiksid tulla kiiremini, konkreetsemad ja täpsemad,» rääkis Kuustik.

«Segadus tekitab segadust. See tähendab, et kogu aeg peab midagi ümber tegema, peab ümber mõtlema. Ma arvan, et need ideed, mida on koolijuhtide poolt välja pakutud, et haakida need lahti lõpetamise tingimustest, on tegelikult päris hea mõte. Siis see võtab selle tohutu tormamise maha. Seda, kas neid eksameid tehakse või mitte, me nägime eelmisest aastast,» jätkas koolijuht.

Direktor polnud nõus ideega,  et kooliaasta peaks võib-olla üldse korstnasse kirjutama. 

«See tähendab, et siis me peaksime kõik hakkama oma elusid n-ö korstnasse kirjutama. Lapsed on ju õppinud. Nad on ju ikkagi ka koolis käinud, edasi toimub ka video vahendusel tundide andmine. Milline see õpe ja selle kvaliteet on, selgub alles aastate pärast. Seda me täna ei tea,»  rääkis Kuustik.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles