Biden tegi telepöördumise koroonaviiruse pandeemia teemadel (1)

Copy
President Joe Biden.
President Joe Biden. Foto: Andrew Harnik/AP

USA president Joe Biden tegi neljapäeval emotsionaalse telepöördumise, milles keskendus peamiselt koroonaviiruse pandeemiale, edastas telekanal CNN ja teised meediakanalid.

Biden meenutas kõiki koroonaviiruse tõttu elu jätnud inimesi ja tõdes, et kaotused on olnud suuremad kui sõdades. 

Presidendi kinnitusel annab ta riigiülese korralduse tühistada maikuust vaktsiinijagamise piirangud ehk sellest alates saavad kõik täiskasvanud ameeriklased ennast soovi korral vaktsineerida.

«Me oleme käinud pika, raske ja kannatusterohke tee, kuid lootuseks on tõelist põhjust. Inimesed, ma luban teile. Tunneli lõpus on valgus,»  rääkis Biden.

Telekanali CNN asjatundjate hinnangul ei tähendada see, et kõik saavad tähtajal kohe vaktsiinisüsti, kuid vaktsineerimise kuupäeva peaks olema võimalus kõigil kokku leppida. 

Bideni sõnul on administratsiooni eesmärgiks ühtlasi lubada ameeriklastel koguneda juuli alguses koos perede ja sõpradega tähistamaks riigi iseseisvuspäeva, kuid siiski väiksemate koosviibimiste näol. Selleks tuleb ameeriklastel aga käituda vastutustundlikult ja jälgida tervishoiuametnike ettekirjutusi ja kehtestatud piiranguid. President kutsus kõnes ameeriklasi ühtlasi korduvalt üles laskma ennast vaktsineerida.

«Ma pean silmas väiksemaid kogunemisi, nagu näiteks grillimine oma tagaõues. Ma  ei pea silmas suuremaid üritusi, kuid see tähendab siiski, et me saame taas tähistada iseseisvuspäeva. Tuleb siiski meeles pidada, et võitlus pole veel kaugeltki läbi  ja me pole sellest pandeemiast veel väljas,» sõnas riigipea.

«See ei  ole aeg ennast  lõdvemaks lasta. Meil on vaja, et kõik ameeriklased kannaksid maske ja laseksid ennast vaktsineerida»  toonitas Biden.  

«Ajalugu mäletab, et olime silmitsi selle riigi ajaloo ühe kõige karmima ja pimedama perioodiga ning saime sellest üle,» kinnitas riigipea.

Biden taunis riigis koroonaviiruse pandeemia algusest sagenenud rünnakuid Aasia päritolu ameeriklaste vastu.

«Sellised teod on ebaameerikalikud ja need peavad lõppema,» toonitas Biden. 

«Liiga sageli oleme üksteise vastu pöördunud,» ütles Biden oma telepöördumises, kus keskendus peamiselt siiski koroonaviiruse pandeemiale.

«Mõistan hukka need pahatahtlikud vihakuriteod Aasia ameeriklaste vastu, keda on rünnatud, ahistatud, süüdistatud ja pandeemia patuoinaks tehtud,» rääkis president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles