VIDEO ⟩ PPA: märtsis planeerime piirangute järelvalvele üle 20 000 töötunni (1)

Copy
Siseminister Kristian Jaani
Siseminister Kristian Jaani Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus kiitis eile heaks nakkushaiguste ja tõrje seaduse muudatused, mis annavad politseile võimaluse piirangute rikkujaid ise trahvida. Siseministri Kristian Jaani ning politsei- ja piirivalveameti kriisijuhi Vallo Koppeli sõnul muudab see järelvalve tegemise oluliselt efektiivsemaks.

«Mul on hea meel, et saime üleeile valitsusest heakskiidu nakkushaiguste ja tõrje seadusele. Kui see parlamendist läbi läheb, saab politsei endale ühe tööriista juurde. See on see tööriist, et politseil tekib [piirangute rikkujate suhtes] õigus läbi viia väärteomenetlust. Hetkel see veel jõustunud ei ole, aga selle tulek on väga teretulnud,» selgitas Jaani, lisades, et seaduse jõustumise aeg sõltub parlamendist.

Koppel lisas, et politsei suutlikkus trahve väljastada on tunduvalt suurem kui praegu neid menetleval terviseametil. «See on mõistlik. On selge, et praegu ületab politsei võimekus materjale edastada selgelt terviseameti võimekust neid materjale menetleda. Kui me saame selle enda kätte, jääb hulk bürokraatlikku paberitööd ära.»

Koppel lisas, et PPA on planeerinud piirangute järelvalveks suured jõud. «Meil olid novembris, detsembris ja jaanuari alguses vähemalt 78 lisapatrulli, lisaks tavategevustele. Nägime aga, et tööd tuleb teha sihistatumalt. Seetõttu ei aja me enam taga patrullide arvu, vaid seda, et iga järelevalve töötund oleks läinud asja ette. Märtsikuus on meil plaan teha ligi 17 500 tundi järelevalvet teiste PPA tegevuste arvelt. Sinna juurde tulevad meile täiendavalt antud lisavahendid ületunnitöö tegemiseks, ligikaudu 5000 tundi. See on see, mis on väljas nähtav ehk politseinike tegevus avalikus ruumis.»

Koppeli sõnul on märtsis teostatud juba üksjagu kontrolle. «Esimesest märtsis kuni eile hilisõhtuni olime kontrollinud vähemalt 5756 erinevat objekti. Eilse päeva jooksul kontrolliti 531 objekti. Arvan, et olukord on reeglite järgimise osas päris hea. Oleme fikseerinud märtsis vaid 39 hajutatuse nõude rikkumist, eilse päeva jooksul kolm,» selgitas Koppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles