Kindral Johannes Kert saadetakse viimsele teekonnale pühapäeval (1)

Copy
Johannes Kertile pühendatud kaastunderaamat Toompea lossi fuajees
Johannes Kertile pühendatud kaastunderaamat Toompea lossi fuajees Foto: Madis Veltman

Endine kaitseväe juhataja ja Kaitseliidu ülem kindralleitnant Johannes Kert saadetakse pühapäeval pereringis toimuvate leinatalitluste ning kaitseväeliste austusavaldustega viimsele teekonnale. Kaitsevägi korraldab matusetalituse otseülekande, mida kajastatakse rahvusringhäälingu veebilehel.

Tulenevalt riigis kehtestatud koroonaviiruse piirangutest peetakse leina- ja matusetalitus vastavalt nõuetele pere ja nende kutsustud lähimate sõprade ringis. Kaitsevägi ja Kaitseliit austavad oma juhti kaitseväe peastaabi territooriumil kinnisel üritusel.

Kaitsevägi palub kõigil leinajatel mitte talituspaikadesse koguneda. Alates kell 17 on kaitseväe kalmistul võimalik kindralleitnant Johannes Kerdiga hüvasti jätta ning tema hauale lilli viia. Sealjuures palutakse kinni pidada koroonaviirusega seotud piirangutest ja nõuetest, kanda maske ning järgida 2+2 reeglit.

Matusetalitus algab pühapäeval kell 14.00 Tallinnas Jaani kirikus suletud leinatalitusega, millele järgneb kaitseväe kalmistul vaid perekonnaliikmete ja lähedaste osalusel toimuv muldasängitamine.

Lafett alustab liikumist Vabaduse väljakult umbes kell 14.55.

Teel kalmistule peatub sark kaitseväe peastaabi territooriumil, kus antakse kaitseväelised austusavaldused arvestatakse kõikide riigis kehtestatud piirangutega. Lahkunud kaitseväe juhatajale avaldab kaitsevägi austust käsitulirelvadest ja 122-millimeetristest haubitsatest lastavate aupaukudega.

Kaitseväe väeosades ja Kaitseliidu malevates heisatakse pühapäeval riigilipud leinalippudena päikese tõusust päikese loojanguni.

Kaitseliit kutsub ühtlasi oma liikmeid üles peatama 14. märtsil kell 14 hetkeks oma tegevuse ning sõltumata asukohast mälestama lahkunud ülemat minutilise leinaseisakuga ja kandma kindralleitnant Kerdi matusepäeval austuse märgiks Kaitseliidu käesidet.

Viited otseülekandele ja galeriidele postitatakse kaitseväe veebilehele.

3. detsembril 1959. aastal sündinud kindralleitnant Johannes Kert lahkus tänavu 4. märtsil. Kindral Kert oli Kaitseliidu ülem 1993–1996 ja juhtis kaitseväge 1996–2000 aastani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles