Miljardi dollari suuruse Mega Millions loto peavõidu said neli inimest

Copy
Mega Millionsi pilet.
Mega Millionsi pilet. Foto: AFP/SCANPIX

Detroidi äärelinna neljast inimesest koosnev lotoklubi võitis 1,05 miljardi dollari suuruse Mega Millions loto peavõidu, millest pärast maksude tasumist jääb alles 557 miljonit, teatasid USA lotoametnikud reedel.

Võitjad võtsid võidu välja mitu nädalat pärast 22. jaanuari lotovõitu ning otsustasid kohe väljamakstava summa kasuks. Pärast maksude tasumist jäi 776 miljoni suurusest väljamaksest alles 557 miljonit, kinnitas Michigani Loto.

Nelja Oaklandi golfiklubi liikme nime ei avaldatud.  Ainus võidupilet kuulus Wolverine FLL lotomängijate klubile.

«Selline raha mõjutab meie klubiliikmete peresid veel mitmeid sugupõlvi. Plaanime jääda tagasihoidlikuks ja olla tänulikud, tegeledes heategevusega Michigani kaguosas,» kinnitas võitjate advokaat Kurt Panouses.

1,05 miljardi dollari suurune peavõit oli suurim Michigani Loto ajaloos ning Ühendriikides suuruselt kolmas.

Mega Millionsi mängitakse 45 USA osariigis, Columbia ringkonnas ja USA Neitsisaartel.

Võidupilet osteti pooljuhuslikult Detroidi Novi äärelinnas asuvast Krogeri toidupoest.

«Üks klubiliige nägi silti, et peavõit on miljard dollarit ja talle meenus, et neil polnud piletit ostetud ja nii tegid nad Krogeris peatuse," lausus Panouses. "Lotot mängides loomulikult unistad võidust, aga tegelikkus on olnud uskumatu.»

Kroger ütles, et annetab oma 50 000 dollari suuruse vahendustasu Michigani toidupangale.

Pärast loosimist arvasid paljud, et võitjateks olid Novi õpetajad. Novi Woodsi algkooli direktor David Ascher lükkas kuulujutud ümber.

«Täna ilmusid kõik tööle, mis oli väga hea,» ütles Escher kaks päeva pärast loosimist. «Tõin kõigile täna ka pontšikuid, millest võis samuti abi olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles