Sotsid võivad riigikogu esimehe valimistel Ratast toetada (10)

BNS
Copy
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sotsiaaldemokraatidest (SDE) saadikud soovivad uuel nädalal kohtuda Jüri Ratasega, et kujundada seejärel fraktsiooni otsus, kas anda Keskerakonna poliitikule riigikogu juhatuse valimistel oma toetushääled.

«Jüri Ratas on koalitsiooni kandidaat riigikogu esimehe postile. Me ei välista tema toetamist 18. märtsi valimistel, aga enne otsustamist tahame teada tema nägemust mitmes küsimuses,» ütles SDE esimees Indrek Saar pressiteate vahendusel.

Viiruse võimalikult kiireks peatamiseks ja kriisis kannatanud inimeste aitamiseks tuleb Saare sõnul pingutada kõigil – valitsusel, riigikogul ja erakondadel ning teha rohkem koostööd. 

«Parlamendi roll viirusekriisi lahendamisel peab oluliselt suurenema, mis eeldab ka senisest professionaalsemat ja tasakaalukamat riigikogu juhtimist. Aastaid riigikogu juhatusse kuulunud Ratas näitas end riigikogu aseesimehena üldiselt positiivsest küljest. Ta austas parlamentarismi põhimõtteid ega ajanud oma erakonna asja. Plaanime neid teemasid – eriti riigikogu panust pandeemia ületamisel – temaga arutada. Ratase vastustest sõltuvad meie edasised sammud,» selgitas Saar.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles