Narkoturg ⟩ Fentanüüliparunite tabamine tõi Eesti narkosurmad rekordmadalale

Karel Reisenbuk
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politsei salakaamera pilt ühest viimasest Eesti fentanüüliärimehest Roman Kalashnikovist, kes metsapeidikusse karfentanüüli peidab - ehk ainet, mida kasutatakse tavaelus elevantide uinutamiseks.
Politsei salakaamera pilt ühest viimasest Eesti fentanüüliärimehest Roman Kalashnikovist, kes metsapeidikusse karfentanüüli peidab - ehk ainet, mida kasutatakse tavaelus elevantide uinutamiseks. Foto: Riigiprokuratuur

Kui vaid mõni aasta tagasi troonis Eesti Euroopa narkosurmade edetabelite tipus, siis möödunud kriisiaastal registreeriti Eestis 20 üledoosist põhjustatud surma. Nii väike pole see number olnud viimased 20 aastat, kui uue aastatuhande alguses hakkas narkomaanide seas pidurdamatult võimust võtma kange ja surmav fentanüül.

Erinevatest menetlustest ja murelikelt kodanikelt kostus aeg-ajalt nende nimesid, aga et tegemist oli Eesti fentanüüliparunitega, ei teatud pikka aega. Selle väljaselgitamiseks, et kes Eesti fentanüüliturgu tegelikult kontrollib, läks üksjagu aastaid. Neil oli pea kümme aastat aega see turg üle võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles