Naine kaotas petturitele ligi 137 000 eurot (10)

Postimees
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

16.märtsil algatas Põhja prefektuur menetluse selles, et 61-aastasele naisele helistati ja pakuti võimalust osaleda aktsiaturgudel, kuid naine kaotas ligi 137 000 eurot.

Pressiteates vahendati, et naine andis petturitele enda kontaktandmed ning kauplemisplatvormi Nava Gates maaklerid lõid naisele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest.

Ühtlasi võimaldas naine enda arvutile kaugligipääsu ning tegi oma kontolt seni tuvastamata inimeste juhendamisel mitu erinevat ülekannet. Rahalisi vahendeid naine enda väidetavalt krüptokontolt välja võtta ei saanud ning kahjusumma on ligi 137 000 eurot.

Jälgi oma vara hoidmiseks lihtsaid nõuandeid:

-Kui sulle saabub pakkumine, mis lubab kiiresti suurt tulu või pakutakse müügiks toodet, mis on raskesti kättesaadav, siis suhtu sellesse ettevaatlikult.

-Ära edasta võõrastele andmeid oma ID-kaardist, PIN-koodidest, infot muudest isikut tõendavatest dokumentidest, fotosid krediitkaardist jms.

-Ära tee ülekannet enne, kui oled kontrollinud konkreetse ettevõtte tausta.

-Ära lae tundmatu inimese palvel oma arvutisse programme, mis lubavad tal võtta üle pilti sinu arvutist – TeamViewer või AnyDesk.

-Kui saad kahtlase kõne, lõpeta kõne kohe, blokeeri number ja anna sellisest kõnest teada PPA infoliinile 612 3000 või edasta info läbi kodulehe.

-Kui oled saanud kahju, pöördu politseisse.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles