Poola teatas kolmenädalasest osalisest lukkuminekust pandeemia tõttu

Copy
Koroonatestimine Poolas.
Koroonatestimine Poolas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Poola läheb alates laupäevast kolmeks nädalaks osaliselt lukku seoses koroonanakkuste arvu hoogsa tõusuga, teatas kolmapäeval terviseminister Adam Niedzielski.

«Me kutsume tööandjaid lubama inimestel töötada kodus nii palju kui võimalik,» ütles minister Varssavis ajakirjanikele, lisades, et kolmeks nädalaks suletakse kaubanduskeskused, teatrid, kinod, hotellid, ujulad, spordisaalid ja haridusasutused.

«Me pidime reageerima,» ütles peaminister Mateusz Morawiecki ajakirjanikele pärast Prantsusmaalt visiidilt naasmist.

«Ma loodan, et uued meetmed aitavad koroonaviiruse uut lainet ohjeldada. Olen kindel, et see võitlus, mida me vaktsineerimisprogrammi kaudu toetame, osutub lõpuks edukaks,» avaldas valitsusjuht arvamust.

Poolas tuvastati viimase ööpäevaga 25 000 koroonanakkuse juhtu, mis ei jää palju alla mullu sügisel registreeritud antirekordile - 27 000 nakkusjuhtumile. Covid-19 nõudis viimase ööpäevaga 453 inimese elu.

Kogu pandeemia ajal on Poolas registreeritud 1,9 miljonit koroonanakkuse juhtu, Covid-19 tagajärjel on surnud üle 48 000 inimese.

Niedzielski toonitas, et hiljutine viiruslaine on lisanud survet ülekoormatud haiglatele.

«Kui see kasvudünaamika jätkuks, siis nädala pärast võiksime ületada 30 000 nakatumist päevas ja võib-olla isegi rohkem. Sellised arvud kujutavad juba ohtu tervishoiusüsteemi toimimisele,» hoiatas Niedzielski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles