Leedu taasalustab kaitsepookimist AstraZeneca koroonavaktsiiniga

BNS
Copy
AstraZeneca vaktsiin.
AstraZeneca vaktsiin. Foto: Sille Annuk

Leedu taasalustab reedel kaitsepookimist AstraZeneca koroonavaktsiiniga, teatas neljapäeval tervishoiuminister Arūnas Dulkys ajakirjanikele.

«Vaktsineerimine AstraZeneca vaktsiiniga algab uuesti homme hommikul,» ütles minister. Leedu peatas AstraZeneca vaktsiini kasutamise kolmapäeval, järgnedes tosina Euroopa riigi sellisele otsusele seoses kartusega, et vaktsiin võib suurendada veretrombi riski.

Euroopa Ravimiamet (EMA) teatas neljapäeval, et AstraZeneca vaktsiin on «turvaline ja tõhus». Dulkys ütles, et Leedu president, peaminister, seimi spiiker, parlamendi ja valitsuse liikmed lisatakse nende inimeste nimekirja, kes saavad kaitsesüsti eelisjärjekorras.

Esmaspäeval saavad kaitsesüsti president Gitanas Nausėda, peaminister Ingrida Šimonytė, seimi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen, ütles Dulkys ja lisas, et ka tema laseb end koos nendega vaktsineerida.

Tervishoiuministri sõnul tehakse Leedu vaktsineerimisprotseduuri muudatus ning inimestele antakse võimalus vabalt otsustada, kas nad tahavad AstraZeneca vaktsiini või mitte.

«Nüüdsest on igal inimesel võimalik vabalt otsustada, kas nad tahavad saada vaktsineeritud AstraZeneca vaktsiiniga,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles