Tšetšeenia politsei kaebas Putinile ajalehe «alatu rünnaku» pärast

BNS
Copy
Ramzan Kadõrov kohtumisel Vladimir Putiniga
Ramzan Kadõrov kohtumisel Vladimir Putiniga Foto: TASS/Scanpix

Tšetšeenia eriüksus pöördus Vene presidendi Vladimir Putini poole kaitse saamiseks sõltumatu ajalehe Novaja Gazeta «alatute rünnakute» eest, kuna lehe ajakirjanikud on dokumenteerinud Tšetšeenias aset leidnud inimõigusrikkumisi.

Novaja Gazeta, mille üks kaasasutajaid oli 1993. aastal endise Nõukogude Liidu juht Mihhail Gorbatšov, on väheseid Venemaa presidendi Vladimir Putini suhtes kriitilisi alles jäänud trükiväljaandeid.

Leht avaldas esmaspäeval endise Tšetšeenia politsei eriüksuse liikme tunnistuse seotusest kümnete inimeste kinnipidamise ja kohtuvälise tapmisega.

Politseiüksus, mis kannab praeguse Tšetšeenia autoritaarse juhi Ramzan Kadõrovi isa Ahmed Kadõrovi nime, pöördus kolmapäeva õhtul Venemaa presidendi poole taotlusega, et see pööraks tähelepanu Novaja Gazeta «alatutele rünnakutele» üksuse liikmete suhtes. 

«Me oleme valmis täitma kõiki teie korraldusi,» öeldi Instagramis, süüdistades opositsioonilist ajalehte «tõelise infosõja» vallapäästmises. 

«Võitlus Venemaa vaenlastega pole meile võõras,» kinnitavad Tšetšeenia eriüksuslased Venemaa presidendile.

Samuti süüdistab üksus ajalehte selles, et ta on Lääne julgeolekuteenistuste «suuvooder», lisades, et «rahvusvahelise terrorismi» ja «pseudoajakirjanduse» vahel pole vähimatki erinevust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles