Henn Põlluaas asus juhtima EKRE fraktsiooni

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Eile riigikogu juhatuse esimeheks valitud Jüri Ratast (Keskerakond) õnnitles endine esimees Henn Põlluaas.
Eile riigikogu juhatuse esimeheks valitud Jüri Ratast (Keskerakond) õnnitles endine esimees Henn Põlluaas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kaks aastat riigikogu esimehe ametit pidanud Henn Põlluaas asus juhtima riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni. Endine EKRE fraktsiooni juht, ja ka ühtlasi erakonna juht Martin Helme valiti eile riigikogu teiseks aseesimeheks. 

Põlluaasa sõnul valis fraktsioon uue juhi juba kolmapäeval, kuid otsus jõustus eile pärast riigikogu juhatuse valimisi, kui oli kindel, et Martin Helmest saab riigikogu teine aseesimees. Ühtlasi kandideeris Põlluaas ka Ratase vastaskandidaadina riigikogu esimeheks, kogudes 20 parlamendisaadiku poolehoiu. 

«Kui esimehena esindasin riigikogu, tegelesin administratiivse töö ja juhatamisega, siis nüüd tuleb seda sama tööd teha fraktsioonis,» kirjeldas Põlluaas, lisades, et kahtlemata muutub uues ametis töö iseloom.

Riigikogu esimehe kohalt lahkumine tähendab Põlluaasale ka väiksemat sissetulekut. Kui riigikogu esimehe palk on 6661 eurot, siis fraktsiooni juhi kuupalk on 5663 eurot. Riigikogu tavaliikme palk on 4330 eurot.

EKRE fraktsiooni endine juht Martin Helme sai pärast Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsusliidu lagunemist ning rahandusministri loovutamist fraktsiooni juhtida pisut üle kuu aja. Enne Helmet juhtis fraktsiooni Siim Pohlak. 

Praeguses EKRE fraktsiooni juhatuses jätkavad asejuhtidena Helle-Moonika Helme ja Rene Kokk. 

Seoses riigikogu juhatuse valimistega toimus vangerdus ka Isamaa fraktsioonis, kui endine riigikogu esimene aseesimees Helir-Valdor Seeder valiti fraktsiooni juhtima ning varem fraktsiooni juhtinud Priit Sibul valiti aseesimeheks. 

Eilsetel korralistel riigikogu juhatuse valimistel valiti esimeheks Jüri Ratas (Keskerakond), esimeseks aseesimeheks Hanno Pevkur (Reformierakond) ja teiseks aseesimeheks Martin Helme (EKRE). 

Riigikogu juhatuse valimistest saab lähemalt lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles