Myanmaris lasti maha veel üks meeleavaldaja

Copy
Mandalay tänavatel.
Mandalay tänavatel. Foto: STRINGER/EPA

Myanmaris asuvas Monywa linnas lasti pühapäeval riigipöördevastase meeleavalduse ajal maha veel üks inimene, teatasid pealtnägijad.

Veel vähemalt kaks inimest sai vigastada.

«Nägin, kuidas inimesed kandsid tapetud meest,» kinnitas kohalik elanik uudisteagentuurile AFP ja lisas, et surnukeha viidi kohalikku haiglasse.

Austraalia valitsuse teatel peeti ühtlasi kinni, kaks nende kodanikku, kui nad üritasid Yangonist lahkuda ja neid üritatakse ametlikke kanaleid kaudu abistada.

Laupäeval sai kohalike vaatlejate andmetel Myanmaris meeleavaldustel surma neli inimest, kaks neist äripealinnas Yangonis.

Arstid ja õed tulid Myanmari keskosas Mandalay linnas pühapäeva varahommikul tänavatele, et hoiduda vastasseisust julgeolekujõududega, kes on sel nädalavahetusel taas meeleavaldusi julmalt maha surunud.

Vägivald ei heidutanud sadu arste ja õdesid, kes marssisid varavalges Suu Kyi plakatitega läbi Myanmari suuruselt teise linna, kultuuripealinnana tuntud Mandalay.

Just Mandalays on politsei ja sõdurid meeleavaldajate vastu kõige enam jõudu kasutanud ning kohaliku meedia sõnul korraldati protestiaktsioon varahommikul, et julgeolekujõudude sekkumist vältida.

Riigis on rahutu sestpeale, kui sõjavägi veebruari alguses tsiviilvalitsuse kukutas ning selle juhid eesotsas Aung San Suu Kyiga vangi pani. Rahvas nõuab demokraatia taastamist, kuid julgeolekujõud on hakanud kasutama demonstrantide vastu üha rohkem jõudu. Käiku on lastud kuulid ja pisargaas.

Riigi põhjaosas Kale linnas korraldati öine küünaldega meeleavaldus ning protestijad jätsid tänavatele kirjad, milles palutakse maailmaorganisatsioonil sekkuda ja vägivald peatada.

Vaatlejate andmetel on meeleavaldustel seni surma saanud üle 250 inimese, kuid arvatakse, et tegelik ohvrite arv võib olla suurem. Kinni on peetud üle 2300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles