Ossinovski: metsade raiet tuleb vähendada (3)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Madis Veltman / Postimees

Riigikogu keskkonnakomisjoni kuuluv Jevgeni Ossinovski (SDE) leiab, et raiemahtusid tuleb vähendada.

«Uuringute kohaselt arvab enamik inimesi, et Eestis raiutakse liiga palju metsa. Seetõttu on mõistetav, et vastasseis metsa raiumisele aina teravneb. Näeme seda väljendumas nii inimeste protestides kodulähedaste metsade raie, metsaasukate elupaikade rikkumise, looduskaitsealade lageraiete, aga ka näiteks puidu masspõletamise vastu. Eesti metsa ökoloogilised väärtused vajavad jõulisemat kaitset ärihuvide eest,» märkis riigikogu keskkonnakomisjoni liige Ossinovski.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder (Keskerakond) annab täna riigikogu ees aru takerdunud metsanduse arengukava ja metsa säästliku kasutamise kohta. Möldrile esitasid arupärimise ka sotsiaaldemokraadid, kes nõuavad vastuseid RMK raietööde kohta kõrgendatud avaliku huviga metsades ja looduskaitsealadel.

«Täna raiume vanu metsi massiliselt energiaks, ligi pool Eesti raiutud metsast läheb kohe ahju. Selline käitumine on ökoloogiliselt sõge, kuna vähendab metsade süsinikuvaru, kütab kliimat veelgi ja lisaks hävitab ka elurikkust,» rõhutas Ossinovski.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles