Colorado ostukeskuses lasti maha 10 inimest (5)

Copy
Kaader sündmuskohalt.
Kaader sündmuskohalt. Foto: David Zalubowski/AP

Colorado osariigis asuva Boulderi linna ühes ostukeskuses leidis esmaspäeval aset tulistamine, milles sai surma 10 inimest, teatasid USA võimuesindajad.

Kahtlusalune on vahistatud. Telekanali CNN teatel sai mees haavata ja toimetati haiglasse. Pealtnägijate kirjeldusel viis politsei minema käeraudades ja särgita mehe, kelle jalast jooksis verd.

Viimastel andmetel on üks tapetutest on politseiametnik. 

«Tulistamises tapeti kümme inimest. Mul on kahju teatada, et üks neist oli kohalik politseinik,» ütles politseiülem Kerry Yamaguchi ajakirjanikele.

Politseiülema Maris Heroldi sõnul oli tapetud politseinikuks 51-aastane seitsme lapse isa Eric Talley, kes oli üks esimesi sündmuspaigale saabunud korrakaitsjaid. Herold tunnustas Talley sekkumist kui kangelaslikku.

Rünnakus hukkunud Eric Talley.
Rünnakus hukkunud Eric Talley. Foto: /AP

Rünnaku motiivid pole esialgu teada.

Politsei teatas algselt sotsiaalmeedias, et King Soopersi poes on käimas tulistamine ja soovitas inimestel piirkonnast eemale hoida.

Telekanalid edastasid kaadreid suurtest politseijõududest kaupluse ümber, kelle seas ka eriüksused ja kolm kopterit. Telepildist võis näha, kuidas politseinikud aitasid vähemalt kahel inimesel varjuda.

«Sa pead alla andma. Välju käed üles tõstetuna ja relvastamata,» oli vahepeal kuulda politsei valjuhäälditest.

«Ma kuulsin pauku ja siis veel teist. Inimesed hakkasid jooksma ja me liikusime poe tagaossa, kust hiljem välja saime,» kirjeldas üks tunnistaja telekanalile CNN.

Videojagamiskeskkonda Youtube postitatud filmilõigus võis näha vähemalt kolme inimest poepõrandal lamamas, kuid nende vigastuste ulatus pole teada.

Lähedalasuva söögikoha omanik Kevin Daly ütles, et tema asutusse jooksid mitmed inimesed varju otsima. «Me oleme rahumeelne kogukond ja midagi taolist pole ma enne kogenud. Ameerikas ei tohiks selliseid asju juhtuda,» rääkis Daly.

Colorado kuberner Jared Polis kirjutas sotsiaalmeedias, et jälgib suure tähelepanuga Boulderis toimuvaid sündmusi. «Minu palved on meie rahvaga sel kurbuse ja leina ajal, kui saame tragöödia ulatuse kohta rohkem teada,» sõnas Polis.

Eelmisel teisipäeval laskis 21-aastane mees maha kaheksa inimest Georgia osariigi Atlanta ja selle ümbruse spaades, veel mitu inimest said haavata. Mitmed ohvrid olid Aasia päritolu naised.

Colorados on varem toimunud mõned kõige šokeerivamad massitulistamised lähiajaloos. 2012. aastal tungis meesterahvas Denveri eeslinna Aurora kinno ning hakkas tulistama «Pimeduse rüütli tagasituleku» filmi linastusele kogunenud inimesi. Hukkus 12 ja haavata sai 70 inimest.

1999. aastal hakkasid kaks õpilast tulistama Columbine'i keskkoolis, tappes 12 klassikaaslast ja õpetaja enne seda, kui nad oma elu võtsid.

Üle-eelmisel nädalal leidis Boulderi kohus, et linnavalitsus ei või kehtestada Colorado kaheaastast piirangut ründerelvade ja suure mahutavusega salvede omamisele või müügile. Kohtunik Andrew Hartman selgitas, et osariigi seaduse järgi ei tohi kohalikud omavalitsused relvade omamist või müüki piirata. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles