Tšehhis hakkas kasvama koroonaviirusega taasnakatunute hulk

Copy
Kaitsemaskides inimesed Prahas Karli sillal.
Kaitsemaskides inimesed Prahas Karli sillal. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Tšehhis, kus suremus Covid-19 tagajärjel on üks kõrgemaid maailmas, on hakanud kasvama uuesti nakatunute hulk, ütles teisipäeval riiklik terviseinstituut.

Kui 2020. aasta lõpus oli taasnakatunuid 56, siis jaanuaris juba 158 ja veebruaris registreeriti neid 1400. «Teistkordne nakatumine kasvab sügisese laine suure Covid-19 juhtumite arvu tõttu,» tõdeb terviseinstituut.

10,7 miljoni elanikuga Tšehhis on koroonaviirusega nakatumise juhtumeid tuvastatud ligi 1,5 miljonit ja surnud on 25 000 haigestunut. Sellega on Tšehhi AFP andmetel viimase kahe nädala jooksul 100 000 elaniku kohta koroonasurmadelt ühe elaniku kohta maailmas esimesel ja nakatumiselt teisel kohal.

Eelmisel kevadel sai Tšehhi koroonalainega üsna hästi hakkama, sügisel vallandunud uut lainet ei suudeta aga ohjeldada.

Terviseinstituudi sõnul on esimese ja teise nakatumise vahe 68-359 päeva, mediaanvahemik on 142 päeva. Taasnakatunute mediaanvanus on 42 aastat.

Neist andmetest lähtuvalt soovitab instituut end vaktsineerida ka inimestel, kes on juba koroonat põdenud.

Ajakirjas Lancet avaldatud Taani teadlaste uuringu põhjal annab esimene koroonaviirusega nakatumine alla 65-aastastele umbes 80-protsendise kaitse taasnakatumise eest. Eakamad inimesed taasnakatuvad kergemini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles