Signe Riisalo: sotsiaalvaldkonnas on kahetsusväärselt krooniline rahapuudus (2)

Alexandra Saarniit
Copy
Inimene helistamas. Foto on illustreeriv.
Inimene helistamas. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tõdes ERRi uudisteportaalile, et kuigi riik on pandeemia käigus välja töötanud mitmeid vaimset tervist toetavaid teenuseid, ei leia sihtgrupid abi sageli üles.

Riisalo tõi näiteks haridusministeeriumi sel aastal käivitatud õpetajate tugiliini, kuhu on tulnud loodetust vähem kõnesid ning tema sõnul on tugiteenuseid, mis on riigilt raha saanud, kuid mida pole üles leitud, veel teisigi: «Lahendused on olemas, aga need tuleb paremini inimesteni viia. Paljud lahendused on alakasutatud, tuleb paremini kommunikeerida neid võimalusi».

Riisalo algatusel on valitsus eraldanud suuri lisasummasid erinevate sihtgruppide vaimse tervise toeks ning näiteks kohalikele omavalitsustele antakse 15 miljonit eurot, et toetada suhtlemisvaeguses vanureid, töö ja sissetuleku kaotanud inimesi, eesliinitöötajaid, lastega kodus olevaid kodukontorit pidavaid inimesi ja teisi, kelle vaimne tervis piirangute tõttu kannatanud on.

«Sotsiaalvaldkonnas on kahetsusväärselt krooniline rahapuudus,» ütles sotsiaalkaitseminister, lisades, et kui kohalikud omavalitsused saavad raha juurde, saavad nad ühtlasi oma teenuseid laiendada.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles