Pankrotihaldur mõisteti mõjuvõimuga kauplemise süüdistuses õigeks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotihaldur Veli Kraavi Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas Tallinnas.
Pankrotihaldur Veli Kraavi Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis täna pankrotihaldur Veli Kraavi mõjuvõimuga kauplemise süüdistuses õigeks, mõistes talle tema õigusabi eest makstud tasu hüvitamiseks riigieelarve vahenditest 11 293,30 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt sai 40-aastane vandeadvokaat Veli Kraavi, olles aastatel 2007-2009 tegutsenud OÜ Rodanorte ajutise pankrotihaldurina ja pankrotihaldurina, 14. detsembril 2010 täitmiseks finantsinspektsioonist päringu, milles küsiti informatsiooni Aleksei Nikolajenko tegevuse kohta Rodanorte OÜ juhtimisel

Süüdistuse järgi selgitas Kraavi 27. detsembril 2010, kohtudes Nikolajenkoga oma töökohas AB Mägi Kraavi ja Partnerid OÜ, et ta võib anda finantsinspektsiooni ametisikutele Nikolajenko kohta nii positiivse kui negatiivse hinnangu ning kui Nikolajenko maksab talle 3000 eurot, kirjutab ta talle antud tähtajaks, s.o 7.jaanuariks 2011 sellise vastuse, millist Nikolajenko soovib.

6. jaanuaril 2011 küsis Kraavi, vastuseks Nikolajenko teatele, et tal on raske leida 3000 eurot, Nikolajenkolt sularahas 2000 eurot.

Süüdistuse järgi kasutas Kraavi nõnda ära Nikolajenko soovi saada tegevusluba, lubades mitte teatada ametiisikutele tegevusloa saamist takistada võivad andmeid, ja nõudis selle eest raha, mille vastuvõtmisega ta ka nõustus.

Seetõttu esitas prokuratuur Kraavile süüdistuse mõjuvõimuga kauplemises. Asja üldmenetluses arutanud Harju maakohus aga Kraavil süüd ei leidnud.

Kohtumenetluse pool, kes soovib käesolevat otsust vaidlustada apellatsiooni korras on kohustatud sellest Harju maakohtule kirjalikult teatama 7 päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.

Otsusele võib esitada apellatsioonkaebuse 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalik kohtus tutvuda kohtuotsusega Tallinna ringkonnakohtule Harju maakohtu kaudu.

Apellatsiooniteadete esitamise korral on kohtuotsuse terviktekst kättesaadav Harju maakohtu Liivalaia kohtumaja kantseleis 27. veebruaril 2012 alates kella 14st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles