Vene Otkritie tahab investeerida pankrotis Krajbankasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvijas Krajbanka.
Latvijas Krajbanka. Foto: SCANPIX

Vene Otkritie Financial Corporation on avaldanud soovi investeerida Läti pankrotistunud Latvijas Krajbankasse, edastas Läti telekanal TV3 pühapäeval.

Järgmisel nädalal selgub, et kas Latvijas Krajbanka läheb lõplikult pankrotti või püütakse seda taastada. Panga pankrotihaldur KPMG Baltics kaalub praegu kaht panga taastamise plaani, mis on nelja hulgast välja valitud.

Kuigi kummagi plaani taga on eri inimesed, on need põhimõtteliselt ühesugused – Vene investor on valmis investeerima panka 38 miljonit latti ja laenama 120 miljonit latti ning siis selle üle võtma. Läti valitsuselt oodatakse, et see külmutab 10 aastaks 350 miljonit latti, mis maksti panga klientidele kompensatsiooniks, kuigi selle raha võib saada panga varade müügiga tagasi.

TV3 andmetel on Krajbanka taastamise plaani esitanud panga juhatuse endine liige Martinš Zalans, keda süüdistatakse oma ametivolituste kuritarvitamises. Koguinvesteering ulatuks 158 miljoni latini, millest osa läheks kapitali ja osa likviidsusnõuete täitmiseks.

Zalansi plaani aitaks ellu viia Vene Otkritie, mille aktsionäride hulka kuulub Rusnano juht Anatoli Tšubais. Eelmisel aastal tahtis Vene firma osta Lätis GE Money Banki, kuid Läti finants- ja kapitalituru komisjon keelas tehingu väitega, et Otkritie omanikestruktuur on ebaselge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles