Test: iPhone 4S lakkas töötamast -10 kraadi juures

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

MicroPC lehe poolt läbi viidud test näitas, et iPhone 4S lakkab töötamast -10 kraadi juures, vahendab Talouselämä.

Apple’i teatel on iPhone’i lubatud töötemperatuuriks 0-35 kraadi. Kui aga seade peaks üles ütlema külma talveilma korral, ei pruugi tootja seda korvata.

Nii juhtus ka läinud talvel Norras, kus ühe kasutaja iPhone lakkas töötamast 12-kraadises külmas. Apple’i seisukoht oli, et seade ütles üles kasutaja enda süül, kuna telefoni kasutati liiga külmas keskkonnas.

MicroPC testis 18 erineva mobiiltelefoni külmataluvust.

Null kraadi juures töötasid testitud telefonid probleemideta. Miinus viie kraadi juures teatas iPhone 4S SIM-kaardi veast. Nokia N9 mudel hoiatas aga, et seadme aku on peaaegu tühi.

Miinus kümne kraadi juures teatas iPhone 4S, et seadme aku on tühi ning telefon lülitas end välja, kuigi seadme aku oli enne testi täis laetud.

Enamik testis osalenud nutitelefone lakkas töötamast vähem kui 20 külmakraadi juures. Üks testitud nutitelefon pidas vastu -35 kraadini.

Tavalised mobiiltelefonid töötasid samas veelgi külmemas keskkonnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles