Raiesurve-teemaline rahvaalgatus kogus riigikokku jõudmiseks vajalikud hääled (17)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Pildil RMK raietööd Kaagveres.
Pildil RMK raietööd Kaagveres. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

​Erakond Eesti 200 käivitatud rahvaalgatus, mis võtab maha raiesurve riigimetsas ning näeb ette RMK-le seatud dividendieesmärkidest loobumist, kogus kahe päevaga ligi 1300 allkirja. Algatus antakse Riigikogule üle järgmisel nädalal, et parlament saaks seda juba käesoleva aasta lisaeelarve arutamisel arvestada.

«Mets on tähtis osa eestlaste identiteedist ja mets vajab täna meie kaitset. Seetõttu ei ole üllatav, et rahvaalagatus kogus vaid kahe päevaga ligi 1300 allkirja,» märkis rahavaalgatuse üks autoreid, Eesti 200 juhatuse liige Margot Roose.

Roose sõnul antakse rahvaalgatuse ettepanek Riigikogule üle enne käesoleva aasta lisaeelarve teist arutelu, et parlament saaks seda õigeaegselt arvestada. «Selle põhimõtte sisseviimine ei tohiks olla parlamendil ja valitsusel liiga keeruline, sest ka praeguse valitsuse koalitsioonileping näeb ette raiesurve vähendamist riigimetsas. Kui tahta aga tõeliselt käituda 21. sajandi väljakutsete kohaselt tuleks riigimetsa majandamisest saadud tulu kasutada peamiselt loodushoiu eesmärkidel,» rõhutas Roose.

RMK raiesurvet vähendav algatus kutsuti ellu selleks, et ei realiseeruks plaan populaarsete puhkemetsade raiumiseks. Allakirjutanute hinnangul saab raiesurvet kõige efektiivsemalt vähendada omaniku ootuse muutmisega, et mets ei oleks riigieelarve aukude lappimise allikas, vaid seda oleks hoitud, majandatud ja väärindatud kõige paremal moel.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles