VIDEO Veresoontekirurg: tromboosihirmu peaks tundma elustiili, mitte vaktsineerimise pärast (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Dr Veronika Palmiste.
Dr Veronika Palmiste. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Ida-Tallinna keskhaigla kardiovaskulaarkirurgi Veronika Palmiste sõnul tuleks koroonaviiruse vastu vaktsineerida, kui vähegi võimalik ning niipea, kui võimalik. Tema sõnul ei tasu kahelda üheski koroonavaktsiinis, mis Eestis kättesaadav on. 

«Inimestel, kellel on kõrgendatud tromboosihirm, soovitan pigem mõelda sellele, mida nad teevad ise oma elustiiliga. Näiteks suitsetamine on üks kõige olulisemaid tromboosi riskifaktoreid,» sõnas Palmiste.

Veresoontekirurg soovitab vaktsineerida kohe, kui selleks avaneb võimalus: «Me oleme pandeemiatingimustes ja peame midagi ette võtma, et oma endist elu tagasi saada. Vaktsineerimine on ainus võimalus selleks,» kommenteeris ta.

Vaktsineerimist soovitab ta ka neile, kellel on arteroskleroos. «Palun neil ennast vaktsineerida, kuna nad on riskigrupp ja kõige rohkem haavatavad, kui põevad raskelt koroonaviirust.»

ITK on veresoontekirurgias üks kõige rohkem soonesiseseid protseduure tegev haigla ja seetõttu näeb Palmiste, et arteroskleroosi patsientidel ei ole mingit põhjust ennast jätta koroonaviiruse vastu vaktsineerimata. 

Hetkel ei ole vaja ka kahelda üheski Covid-19 vastases vaktsiinis, mis on Eestis kättesaadav. «Sellel ei ole vahet, mis vaktsiiniga tänasel päeval vaktsineerida. Võtke see esimene vaktsiin, mida teile pakutakse,» soovitab Palmiste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles