Värske küsitluse kohaselt toetab ligi kolmveerand soomlasi liikumispiirangute kehtestamist. Hispaania aga otsustas muuta maski kandmise kohustuslikuks ka kõikjal õues. Samal ajal valmistuvad maailma liidrid juba uueks pandeemiaks.

25 riigi, Euroopa Liidu (EL) ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) liidrid väljendasid täna soovi panna võimaliku tulevase pandeemia tarbeks paika reeglid, kuidas haiguspuhangutele kiiremini ja tõhusamalt reageerida.

Kavandatav leping peaks tagama, et teavet, pandeemiaga võitlemise tehnoloogiaid ja näiteks vaktsiine jagataks riikide vahel viivituseta ja õiglaselt.

«Aeg tegutseda on praegu. Maailm ei saa endale lubada ootamist seni, kuni pandeemia on möödas, et siis hakata valmistuma järgmiseks,» lausus virtuaalsel pressikonverentsil WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Täna väljakuulutatud uus seadus muudab maski kandmise õues kohustuslikuks kogu Hispaanias ning seda ka olukorras, kus teistest inimestest on võimalik eemale hoida. Reegel hakkab kehtima ka näiteks rannas ja basseini ääres.

Sarnane kord on alates mullu juulist jõus Kataloonias ning laieneb nüüd kogu riigile.

Itaalia kehtestab viis päeva kestva karantiini turistidele, kes saabuvad teistest Euroopa Liidu riikidest, ütles täna tervishoiuministeeriumi allikas. 

Pole teada, millal reegel täpselt jõustub või kauaks kehtima jääb. Meede näeb ette negatiivse koroonatesti esitamist enne Itaaliasse reisimist ja teise negatiivse testi andmist pärast viiepäevast isolatsiooni. 

Kommentaarid (6)
Copy