FOTOD ⟩ NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja külastas Eestit (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja kindral Tod Wolters külastas täna Eestit ning kohtus kaitseministri ja kaitseväe juhatajaga.

Kindral Wolters sai visiidi käigus ülevaate regiooni julgeolekuolukorrast ning Ämaris paikneva NATO õhuturbemissiooni ja Tapal asuva NATO lahingugrupi käekäigust.

«NATO missioonid Balti riikides on osutunud väga edukateks ning väljendavad meie solidaarsust. Erinvate liitlasriikide sõdurid teenivad siin õlg-õla kõrval esindades käegakatsutavat pühendumust kollektiivkaitsesse,» ütles kindral Wolters.

Ämari lennubaasis kindral Woltersit võõrustanud kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremi sõnul on NATO tegemas õigeid samme, et saavutada praegusele julgeolekuolukorrale kohane vastus.

«Usun, et pühendumus valmisolekule, selge juhtimisahel ja adekvaatsed plaanid, mida toetavad võimekad üksused ja realistlikud õppused, on võti edu saavutamiseks,» ütles kindralleitnant Herem.

Kaitseminister Kalle Laanet kinnitas kindral Woltersi sõnu, et NATO õhututurve koos Balti riikides ja Poolas paiknevate lahingugruppidega loob tõsiseltvõetava heidutuse ja kaitse Alliansi kirdetiivale.

Ta tõi esile, et hetkel Ämaris teeniv Saksamaa õhuvägi on olnud üks aktiivsemaid õhuturbe missioonil osalejaid, mis annab selge märgi, et liitlased mõistavad siinse piirkonna julgeolekuolukorda.

«Samuti on oluline, et liitlased jälgiksid tähelepanelikult Venemaa selle aasta Zapad õppusega seotud arenguid ja ettevalmistusi,» lisas Laanet.

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja (SACEUR) juhib NATO Euroopa vägede ülemjuhatuse peakorterit, mis asub Belgias Monsis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles