GALERII ⟩ Saarlased tõid Tallinna Covid-19-osakondadele turgutuskingitusi

Alexandra Saarniit
Copy

Saarlased tõid täna Tallinna Covid-osakondade meditsiinitöötajatele kingituseks suures koguses taimeteed ning mett, et neile keerulises olukorras tuge pakkuda. 

Käthe Pihlak, kes on üks üleskutse eestvedajatest, sõnas, et idee tuli neil kogukonna inimestega omavahel rääkides. «Tekkis mõte, et võiks midagi meditsiinitöötajatele tagasi anda, arvestades seda, mis kevadel toimus. Mandri pealt oli meile hästi palju toetust,» ütles Pihlak. 

«Mitmetes kanalites on näidatud pilte, kuidas kiirabiautod on EMO ukse taga rivis – ikka kümne kaupa ja rohkemagagi. Kui nüüd hetkeks aeg peatada ja viirusega võitlusele mõelda, siis meenub midagi helget möödunud kevadest. See, kuidas inimesed hakkasid toetama Saaremaa haiglat, kuidas mandrilt saadeti häid sõnu ja abiväge, kuidas ettevõtjad saatsid turgutuskingitusi,» seisis ühismeedia üleskutses saarlastele.

«Nüüd, kui näeme, kui erakordselt keerulises olukorras on Tallinna meedikud, kas saaksime omalt poolt pakkuda neile väikest küünarnukitunnet? Öelda, et «ei, te ei ole üksi, pidage vastu!» ning tänada neid kogu senise raske töö eest.»

Pihlak rääkis, et üleskutset - kes raatsib oma taimede varusid tuua - jagasid nad Facebookis, kohalikus lehes ning raadios. Taimeteed tõid kinkimiseks üle 250 inimese. Abikäsi erinevate toodangute näol pakkusid pea 350 inimest. 

Ettevõtmise eesmärgiks oli koguda 2000 kinkekotti. «Kotid õmblevad meie oma käsitöölised ja Saaremaa vallavalitsus aitab transpordiga kohaletoimetamisel. «Saaremaa Ehtne Toode» märgikandjad on valmis kinkima omalt poolt kaasa 2000 meepotsikut,» kirjutati üleskutses. Vabatahtlike abiga pakiti kokku aga 2500 kingitust. 

«Eile viidi veel pakke Kuressaare haiglasse, et omadele ka jõudu soovida ja siis täna oli Tallinna päev, kus viisime pakke kuude erinevasse kohta: kiirabid ja Covid-osakonnad suurtes haiglates,» ütles Pihlak. 

Lisaks Käthe Pihlakule lõid üleskutses kaasa Jaanika Tiitson, Mika Männik Saaremaa vallavalitsusest ning Koit Kelder Saarte Koostöökogust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles