FOTOD ⟩ Eesti 200 andis raiesurve vähendamiseks kogutud allkirjad riigikogule üle (4)

Copy

Erakonna Eesti 200 esimees Kristina Kallas ja erakonna juhatuse liige Margot Roose andsid kolmapäeval riigikogu esimehele Jüri Ratasele üle rahvaalgatuse pea 2000 allkirjaga, mille kohaselt tuleb maha võtta raiesurve riigimetsas. 

«Raiesurve Eesti metsades on ületamas looduse ja kogukondade taluvuspiiri,» põhjendati petitsiooni. «Pool kogu Eesti metsast on RMK hallata ja RMK-le püstitavad ülesanded poliitikute poolt valitud nõukogu liikmed. Seega oleme olukorras, kus Riigikogu poliitikud läbi riigieelarves seadustatud RMK dividendi eesmärgi seadmise nõuavad Eesti metsade liigset majandamist, jätmata piisavalt ruumi elurikkusele ja rekreatsiooni aladele,» lisati selgituses.

Selleks, et ei realiseeruks plaan populaarsete puhkemetsade raiumiseks, nõuab erakond koos petitsiooni pooldajatega valitsuselt ja riigikogult raiesurve vähendamist. «Allakirjutanute hinnangul saab raiesurvet kõige efektiivsemalt vähendada omaniku ootuse muutmisega. Valitsuse lubadused ja seatud eesmärgid ei tohi jääda vaid tühjadeks sõnadeks.»

Kallas ja Roose andsid allkirjad üle Toompea lossi kõrval asuvas Kuberneri aias. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles