Liibüa rannikuvalve pidas kinni veel 138 sisserändajat

Copy
Migrandid Tripoli mereväebaasi saabumas.
Migrandid Tripoli mereväebaasi saabumas. Foto: MAHMUD TURKIA/AFP

Liibüa rannikuvalve pidas kolmapäeval merel kinni veel 138 Euroopasse pürginud ebaseaduslikku sisserändajat, teatas merevägi.

Rohkem kui pooled migrantidest olid pärit Sudaanist ja ülejäänud teistest Aafrika riikidest. Rühmas oli üheksa naist ja kolm last.

Kõik sisserändajad toimetati pealinnas Tripolis asuvasse mereväebaasi.

Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) teatas esmaspäeval, et Liibüa rannikuvalve pidas kahe päevaga kinni ligi tuhat migranti.

«Viimase 48 tunni jooksul pidasid rannikuvalve ja piirivalve kinni ja tõid Liibüasse tagasi ligi 1000 migranti,» teatas organisatsiooni esindus riigis.  Ühenduse andmetel hukkus eelmisel aastal katsel Vahemerd ületada üle 1200 migrandi.

Liibüa uus ühtsusvalitsus nõudis neljapäeval kõikide välisriikide palgasõdurite lahkumist riigist, kus aasta lõpus toimuvad valimised. Põhja-Aafrika riigis on mitu leeri võidelnud võimu nimel pärast ülestõusu ja Muammar Gaddafi tapmist 2011. aastal. 

Lahingud peatusid eelmisel suvel ja oktoobris allkirjastati relvarahu. Eelmisel nädalal moodustati riigis uus ühtsusvalitsus, mille eesotsas on peaminister Abdul Hamid Dbeibah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles