Belgia politsei kähmles loata üritusel osalejatega

Copy
Kaader sündmuspaigalt.
Kaader sündmuspaigalt. Foto: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Belgia politsei kähmles neljapäeval pealinna Brüsseli pargis korraldatud loata üritusel osalejatega, kes eirasid koroonapiiranguid, teatasid võimuesindajad.

Kümned inimesed said vigastada ja 22 peeti kinni.

Brüsseli politsei eestkõneleja Ilse Van de Keere kinnitas uudisteagentuurile Associated Press (AP), et kinni  võeti 22 inimest ja mitmed politseinikud said viga. Vigastada sai ka kaheksa üritusel osalenut, kellest kaks toimetati haiglasse.

«Pidu» («La Boum») nime kandnud festivali reklaamiti sotsiaalmeedias ja politsei oli eelnevalt hoiatanud, et tegemist on aprillinaljaga, kuid sellest hoolimata tuli Bois de Cambre parki kohale kuni 2000 inimest.

Kokkupõrked algasid pärast seda, kui politsei rahval laiali minna. AP ajakirjaniku kirjeldusel nägi ta inimesi, kes loopisid politseinikke pudelite ja muude kättejuhtunud esemetega. Politsei lasi rahvahulga ohjeldamiseks käiku veekahurid ja pisargaasi.

Märulis said kahjustusi mitmeid politseimasinaid ja viga seitse politseihobust.

Van de Keere sõnul oli õhtuks olukord normaliseerunud.

Belgia teatas möödunud nädalal osaliste koroonameetmete taaskehtestamisest neljaks nädalaks, et ohjeldada koroonapandeemia kolmandat lainet.

Suleti kõik haridusasutused ning mitte-elutähtsad kauplused on avatud klientidele ainult kokkuleppel.

«Pandeemia on suur alandlikkuse õppetund poliitikutele ja kõigile inimestele,» ütles peaminister Alexander De Croo uutest meetmetest teavitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles