Vahemerel päästeti põgenikud kahelt paadilt, kolmanda saatus teadmata (1)

Copy
Saksa heategevusorganisatsiooni päästelaeva Sea-Watch 3 meeskond operatsioonil Vahemerel 26. veebruar 2021.
Saksa heategevusorganisatsiooni päästelaeva Sea-Watch 3 meeskond operatsioonil Vahemerel 26. veebruar 2021. Foto: Selene Magnolia/Sea-Watch/Reuters/ScanPix

Kolmandat päeva Vahemerel kahes paadis olnud migrandid on päästetud, teatas laupäeval heategevusorganisatsioon, kuid kolmandal alusel oleva 110 inimese olukord on hetkel teadmata. 

Vabatahtlike päästeliin Alarm Phone teatas laupäeval, et kaks paaditäit varem kriitilises olukorras olnud inimest on päästetud. Kokku oli alustel umbes 160 inimest. 

«Meil on hea meel kinnitada, et kaks alust kolmest hädasolevast päästeti Lampedusale pärast kolme päeva ilma abita,» teatas Alarm Phone Twitteris, viidates Itaalia saarele. 

Kolmanda paadi saatus Malta lähistel on veel teadmata. 

Reede õhtul teatas Alarm Phone kolmest alusest, mis kandsid migrante ning mis asusid Itaalia ja Malta päästetsoonides või nende lähistel. 

Aluste asukoha tuvastas humanitaarabigrupp Sea-Watch, mis kutsus lähedalasuvaid kaubalaevu hädasolijaid päästma. 

Laupäeval teatas Alarm Phone, et Malta relvajõud ja Itaalia rannikuvalve keeldusid aitamast või koordineerimast päästeoperatsioone kaubalaevadega. Neile väidetele veel kinnitust tulnud ei ole. 

Malta ja Itaalia pole avaldust kommenteerinud. 

Alarm Phone hoiatas varem, et üks paat on hakanud lekkima ning et teisel paadil on inimesed juba teist päeva toidu ja veeta ning hakkavad paanikasse minema. 

Kolmanda alusega on kontakt kadunud. 

Eelmisel aastal hukkus teel Euroopasse üle Vahemere enam kui 1200 migranti, teatas Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM). 

Alates jaanuarist on umbes 300 migranti surnud või jäänud teekonnal kadunuks, teatas ÜRO agentuur. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles