Prantsuse suurärimees ja ekspoliitik Bernard Tapie langes peksu ja röövi ohvriks

Copy
Bernard Tapie.
Bernard Tapie. Foto: Imago/ScanPix

Endine Prantsuse minister ja skandaalne suurärimees Bernard Tapie ja tema naine langesid öösel oma kodus peksu ja röövi ohvriks, teatas pühapäeval politsei. 

Paar magas, kui neli meest veidi pärast keskööd tungis nende koju Combs-la-Ville'is Pariisi lähedal. Sissetungijad peksid omanikke ja sidusid nad enne saagiga lahkumist elektrijuhtmega kinni.

Dominique Tapiel õnnestus end vabastada ja joosta naabrite juurde, kus ta sai helistada politseile. Seejärel toimetati naine kergemate näovigastustega haiglasse tervisekonrolli.

78-aastane Adidase endine omanik Bernard Tapie sai kaikaga löögi pähe, kuid keeldus lapselapse Rodolphe Tapie sõnul arstiabist. 

Uurimisele lähedal seisva allika sõnul lahkusid sissetungijad kõrvarõngaste, käevõrude, sõrmuse ja kahe käekellaga, millest üks oli Rolex.

Tapie on endine sotsialistist minister, kelle karjääri algus oli tagasihoidlik, kuid jõudes hiljem suure spordi- ja meediaimpeeriumini, tekkis tal hulk juriidilisi probleeme. 

1992. aastal oli ta president François Mitterrandi ajal lühiajaliselt linnaküsimuste eest vastutav minister. 

Hiljem tunnistati Tapie süüdi korruptsioonis, maksupettustes ja ettevõtte vara väärkasutamises. Ta oli viis kuud vangis ja temalt võeti õigus kandideerida kõigil Prantsusmaa valimistel.

Pärast vanglast vanbanemist 1997. aastal proovis Tapie kätt meelelahutusäris ning tegutses raadio- ja telesaadete juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles