Munapühade lõpetuseks lõi Kuku raadio saade «Poliitikaguru» üle pensionisambast lahkujate veeringud ja vaktsineerimistalgutel süstalt kohanud õlad. Uuriti võimalusi koroonapiirangutest väljumiseks ja hinnati, kas uus valitsus plaanib metsa alles jätta rohkem puid, kui eelmine valitsus? Saates osalesid Reet Aus, Tõnis Leht ja Erik Moora.

Kommenteerides laupäevast vaatepilti, kus mitmed vaktsineeritute vanusepiirist nooremad läksid vaktsineerimiskeskusesse ja said süsti kätte, tõdes Erik Moora, et kordades hullem olnuks, kui vaktsineerimiskeskused seisnuks lihtsalt tühjana. «Iga õlga süstitud vaktsiin lühendab pandeemiat,» märkis ta.

Ta nõustus, et vaktsineerimistalgute sihtgrupp ehk üle 65-aastased vajavad pikemat ettevalmistusaega, sest seni on nad elanud teadmises, et vaktsineerivad vaid perearstid. «Nüüd on neil tekkinud mulje, et esiteks peavad nad saama süsti perearsti käest. Teiseks on tekkinud tunne, et kui nad kuskilt mujalt saavad, siis nad on oma perearsti reetnud.»

Reet Aus tõdes samuti, et kõige tähtsam küsimus on, kuidas saada 60+ vanuses inimene kätte, et nad selle süsti teeksid. Segadus tekkis seega eelkommunikatsiooni tõttu. «Kommunikatsioon ei ole nendeni jõudnud. See on see, millele tuleks keskenduda.»

Nii Tõnis Leht kui Aus nõustusid, et lapsed ja lapselapsed peaksid haarama initsiatiivi, et eakad saaksid vaktsineerima. «Ma arvan, et väga paljud seda ka tegid,» uskus Leht, kuid nentis: «Samas ka registreerimine oli mitmekesine ja info selle kohta puudulik.»

Kommentaarid (8)
Copy