Magnus Kirt: Chaga Health eliksiir on minuga isegi laagris kaasas

Copy
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Chaga OÜ

Tenerifel treeninglaagris viibiv kahekordne Eesti aasta meessportlane Magnus Kirt räägib, kuidas tema talv möödus ja millega oma keha ning vaimu turgutab.  

Viimasel aastal, mil maailm suurem osa ajast seisnud silmitsi eriolukorraga, on Magnus suutnud säilitada tasakaalu ja rütmi. Ta teab, et temalt oodatakse kannatamatult uudiseid sportliku vormi kohta, aga ta liigub omas tempos seatud eesmärkide poole ega tee suuri sõnu. „COVID pole minu trenniplaane suures plaanis muutnud, vaid esimene laager jäi meil sellepärast tegemata,“ sõnab sportlane. „Mul on raske analüüsida, kuidas oleks toimuv minu võistlusi mõjutanud, sest samale ajale jäi ka minu õla taastusravi. See on mulle kindlasti raskem olnud kui pandeemia,“ tunnistab Magnus avameelselt.

„Keskkonnavahetus on alati vaimule hea. Laagrite puhul on väga oluliseks kriteeriumiks sobiv rutiin,“ avab Magnus lõunamaalaagrite rolli hooajaks valmistumisel. Nädala jooksul teeb mees 9-10 treeningut. „Enamasti ei pea laagris ise süüa tegema. Samuti ei ole ka suuri muid kohustusi, mis kodus olles tahest tahtmata tekivad. Saab keskenduda maksimaalselt treenimisele ja taastumisele,“ selgitab Tõrvast pärit Eesti rekordiomanik, miks on vahel hea kindlaks kujunenud elu- ja treeningkorraldus vahetada mõnes muus riigis peatumise vastu.

Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Chaga OÜ

Vigastused kuuluvad spordi juurde

Odaviskaja ettevalmistus saabuvaks kevadeks ja suveks on suures osas kulgenud plaanipäraselt. „Viimased kuus nädalat on mind kummitanud pöiaprobleem, aga vigastused käivad spordiga kaasas. Oluline on see, kuidas neile reageerida ja neist ennast mõjutada lasta. Eriti just vaimse poole pealt,“ suhtub Magnus rahulikult vahepealsetesse tagasilöökidesse. Sportlane teab, et igale mõõnale järgneb taastumine. 

Talvel ja kevadel on Magnuse taustajõud olnud Chaga Health eliksiir, mis valmistatud kodumaistest parimatest ravimtaimedest ja mille peaosas troonib meie metsade kroonimata kuningas chaga ehk must pässik. „Ma ei taha klišeelikult kõlada, aga Chaga eliksiir on alati minu menüüs. Eliksiir on minuga isegi siin laagris kaasas.  Lisaks proovin toituda tervislikult ja mitmekülgselt. Toidulisanditest võtan veel omega-3 ja D-vitamiini,“ kirjeldab odaviskaja. Chaga Health eliksiiridest on tema lemmikud mustsõstramaitseline ja kibuvitsaga vegan eliksiir.

Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Chaga OÜ

Lihtsalt olemine

Kuigi COVID-i mõju Magnus otseselt enda vaimsele heaolule ei taju, on pinge spordiareenile tagasituleku osas ta proovile pannud. „Samas on see ka õpetanud mind mõningatest signaalidest paremini aru saama. Eriti on seda tunda hetkedel, kui asjad ei suju kõige paremini, ent samal ajal on treeningkoormused kõrged. Siis tulebki vahepeal võtta päev lõõgastumiseks,“ räägib Magnus endale sobivatest viisidest, kuidas vaimule ja kehale  lühiajalist puhkust anda. “Mulle meeldib saun ja selle juurde ka vihtlemine, massaaž, jalutamine, hea söök, film vōi raamat ning lihtsalt olemine.“

Füüsise hoidmiseks ja vaimu erksana hoidmiseks soovitab Magnus liikuda. Sportlasena teab ta, kui olulised on mõlemad inimese üldisele heaolule. Seetõttu soovitab ta kõigil end värskes õhus liigutada nii palju kui võimalik: „Väga populaarseks on muutunud igasugused live- treeningud. Kui neid kombineerida aeroobse osaga värskes õhus, peaks päris hea ja huvitava trenni kokku saama.“

Tutvu Chaga Health tootevalikuga siin!

Copy
Tagasi üles