Uuring: kolmandik eestimaalasi vaktsiini ei soovi

BNS
Copy
Tallinn Vaktsineerimine Tondiraba Jäähallis
Tallinn Vaktsineerimine Tondiraba Jäähallis Foto: Sander Ilvest

Ligi kolmandik eestimaalastest ei soovi lasta end koroonaviiruse vastu vaktsineerida, selgus RAIT Faktum & Ariko uuringust. 

Märtsis läbiviidud uuringu tulemused näitavad, et Lätis ei plaani end vaktsineerida Covid-19 vastu 35 protsenti inimestest. Leedus on sama näitaja 24 ja Eestis on 32 protsenti.

Tööealise elanikkonna seast mõned inimesed ei ole veel otsustanud, kas nad kavatsevad end Covid-19 vastu vaktsineerida. Eestis on neid 19 protsenti, Leedus 22 ja Lätis on 23 protsenti.

Tööealisest elanikkonnast on juba vaktsineeritud Leedus kaheksa protsenti, Eestis viis protsenti ning Lätis kolm protsenti. Lätis on vaktsineerida soovivaid inimesi tööealisest elanikkonnast veel lisaks 39 protsenti, Eestis 43 protsenti ning Leedus 45 protsenti.

Võrreldes 2020. aasta oktoobriga on inimesed enam valmis end vaktsineerima ning nad on vähem skeptilised vaktsiinide suhtes. Kuigi Lätis on skeptilisus Covid-19 vastasesse vaktsiini suurem võrreldes Eesti ja Leeduga, on skeptiliste osakaal võrreldes oktoobriga langenud 10 protsenti. Kui oktoobris oli Eestis võrreldes teiste Balti riikidega kõige enam vaktsiini soovivaid inimesi, siis nüüd märtsi seisuga oli neid Leedus enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles