Saadikud moodustasid Valgevene poliitvangide toetusrühma (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
07.02.2021 Solidaarsus-meeleavaldus Valgevenele Vabaduse väljakul.
07.02.2021 Solidaarsus-meeleavaldus Valgevenele Vabaduse väljakul. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogus moodustati Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühm, mille eesmärk on juhtida tähelepanu sealse demokraatia olukorrale ning seista Valgevene poliitvangide huvide eest.

Toetusrühma esimees Mihhail Lotman ütles, et olukord kodanikuõigustega Valgevenes on väga halb ja halveneb. «Kahjuks on hiljutised jämedad inimõiguste rikkumised sellistes kohtades nagu Myanmar, Hongkong ja mujalgi inimõiguste olukorra Valgevenes varju jätnud. Valgevene poliitvangide olukord on väga raske ja see kehtib eriti naisvangide kohta,» rääkis Lotman. 

Tema sõnul on Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühma eesmärk teavitada avalikkust inimõiguste ja poliitiliste vabaduste olukorrast Valgevenes ja pakkuda moraalset tuge ebaseaduslike poliitiliste repressioonide ohvritele. 

Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühma aseesimees on Leo Kunnas ja sinna kuuluvad Tarmo Kruusimäe, Helir-Valdor Seeder, Urmas Reinsalu, Jüri Luik ja Raivo Tamm.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. 

XIV Riigikogu on moodustanud 67 parlamendirühma ja 79 toetusrühma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles