Kaja Kallas: oleks oodanud, et Ratas näitab vaktsineerimisega eeskuju (18)

Carl-Robert Puhm
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) sõnas ERR-ile antud kommentaaris, et riigikogu esimehe Jüri Ratase (Keskerakond) otsus enda vaktsineerimine edasi lükata oli ootamatu.

Kallas tõdes, et valitsuse ja riigikogu liikmete vaktsineerimise üks eesmärk oli eeskuju näitamine. «See oli otsus, mille me tegime 12. märtsil: valitsuse ja riigikogu liikmeid selle vaktsiiniga (AstraZeneca -toim) vaktsineerida, et võtta neid hirme maha. Seetõttu oleks küll oodanud riigikogu esimehelt eeskuju näitamist,» ütles Kallas «Aktuaalsele kaamerale».

Küll käis täna end kaitsepookimas Ratase erakonnakaaslane Kadri Simson. Eesti eurovolinik ei soovinud Ratasele etteheiteid teha. «Tänasel päeval ei ole mõtet kedagi hurjutada. Täna oleme olukorras, kus vaktsiine on endiselt puudu. Neid, kes soovivad end vaktsineerida ja seeläbi kaitsta nii ennast kui teisi, on märksa rohkem, kui on Euroopas kasutusel olevaid doose saadaval,» sõnas Simson.

Ratas pidi täna kell 11.40 saama Ida-Tallinna keskhaiglas esimese vaktsiinidoosi, kuid otsustas sellest viimasel hetkel loobuda.

Riigikogu esimees selgitas Facebookis, et pidas nõu oma perearstiga ning läheb vaktsineerima alles siis, kui vaktsineerimine jõuab tema vanuserühma.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles