VIDEOLUGU ⟩ Joobnuna autoroolist tabatud Aunaste: mul ei ole mitte midagi öelda (19)

Copy

Tuntud teletäht ning Isamaasse kuuluv endine riigikogulane Maire Aunaste tabati teisipäeva õhtul Tartus oma Subaru roolist alkoholijoobes. 

Poltsei tuvastas 67-aastasel Aunastel kriminaalse joobe, seega alustati juhtumi asjus kriminaalmenetlust. 

Politseipatrull pidas kell 21.45 Väikses kaares kinni Subaru, mille roolis olnud Aunastel tuvastati alkoholijoove. Aunaste täpne joove selgitatakse välja ekspertiisi käigus. 

Pealtnägija sõnul oli Aunaste väga purjus. «Ta oli ühes Sõbra Maxima parklas ning tagurdas vastu Nissani tagastanget, väike müks käis. Nissani autost väljusid inimesed ja nägid, et naine on purjus, ning helistasid politseisse. Kui nad üritasid Aunastelt autovõtmeid saada, siis Aunaste otsustas minema sõita,» rääkis pealtnägija. Aunaste Subarul olid esikaitseraual ka värsked avarii jäljed, seda veel selgitatakse, kus see võis juhtuda. 

Politsei pidas Aunaste Tammelinnas kinni ning siis tegi ta juba politseiga koostööd. Kuna ta oli väga purjus, ei suutnud ta tõenduslikku alkomeetrisse puhuda ning viidi edasi Tartu vanglasse arestimajja. Aunaste joove selgitatakse välja vereproovi abil.

«Tõesti mul ei ole mitte midagi öelda,» ütles Maire Aunaste enne arestimajja viimist.

Aunaste jäi joobeseisundis autot juhtides vahele ka 2004. aasta septembris Tallinna piiril, kus Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse töötajad viisid läbi operatsiooni «Kõik puhuvad». Toona mõõdeti tal ligemale ühepromilline joove.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi. 

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles