Rakvere Targa Maja tüli võtab pankrotihalduri nõutuks

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
SA Virumaa Kompetentsikeskuse majas asuva Rakvere linnavalitsuse tööd keskuse pankrotistumine ei mõjuta. 
SA Virumaa Kompetentsikeskuse majas asuva Rakvere linnavalitsuse tööd keskuse pankrotistumine ei mõjuta. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohtus pidi esmaspäeval arutusele tulema sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus esindaja, pankrotihaldur Martin Krupi hagiavaldus Rakvere linnaga tehingute kehtetuks tunnistamise nõudes.

Kohtunik lükkas istungi ühe poole esindaja haigestumise tõttu edasi. Õigusemõistja tihedat töögraafikut arvestades minnakse uuele katsele novembris.

Pankrotis kompetentsikeskuse või rahvakeeli Targa Maja vastu esitatud hagi puudutab Rakvere linnalt hüvitise nõudmist: omavalitsus on sellesama südalinnas Laial tänaval asuva hoone allkasutaja, kes Krupi sõnul «midagi vastu andmata on saanud üsna palju». Haldur ütles, et on püüdnud leida linnavalitsusega kompromissi, ent paraku tulemuseta. «Linn on ikkagi välistanud kõik kompromissid ja seoses sellega ei saagi midagi muud teha, kui peame kahjuks ainult ootama, et kohus lahenduse teeks,» lisas Martin Krupp.

Sihtasutus jõudis viis ja pool aastat tagasi valminud väikese energiatarbimisega tulevikuhoones, mille kahel esimesel korrusel toimetavad ­linnavalitsuse ametnikud ning kolmandal on kompetentsikeskuse tühjana seisvad ruumid, enne probleemide ilmnemist ja pankroti väljakuulutamist tegutseda poolteist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles